Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldırım Müzik Akademisi’nde yıl sonu coşkusu

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde, Müzik Akademisi kursiyerlerinin yıl sonu gösterisinde renkli görüntüler yaşandı.Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde dezavantajlı grupları topluma kazandırmayı hedefleyen Müzik Akademisi’nde...

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2017 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2017 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yıldırım Müzik Akademisi’nde yıl sonu coşkusu

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde, Müzik Akademisi kursiyerlerinin yıl sonu gösterisinde renkli görüntüler yaşandı.

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde dezavantajlı grupları topluma kazandırmayı hedefleyen Müzik Akademisi’nde eğitim gören 483’ü engelli, toplam bin 581 kursiyer, yıl sonu kutlaması yaptı. Alanında uzman eğitmenler tarafından keman, gitar, klarnet, piyano, bağlama, ritim, yan flüt, ney enstrümanlarının yanı sıra müzik, folklor ve tiyatro eğitimi alan öğrenciler yıl sonu hünerlerini sergiledi.

Müzik Akademisi’nin eğitime başladığından bu yana kısa sürede önemli mesafeler kaydettiğini aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, mahalli idarelerin engellilere karşı toplumun her kesiminden daha fazla sorumlukları olduğunu vurguladı. Bu tür sosyal içerikli projelerin daha yaygınlaşması gerektiğine de vurgu yapan Başkan Edebali, “Müzik Akademisi, bütün Türkiye’de uygulanması gereken örnek bir proje. Bu, bizim hayata tutunmak, kendilerini kanıtlamak isteyen engelli kardeşlerimize borcumuz. Öğrencilerimizin başarıları, kendilerine küçük bir fırsat verilen kocaman yüreklerin neler başarabileceklerinin delili. Akademide eğitim alan geleceğin sanatçılarını canı gönülden tebrik ediyor, hayatlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Sanat sayesinde dezavantajlı grupların sosyal hayat içerisinde rahata kavuşmalarının Anadolu topraklarında eski bir uygulama olduğunu hatırlatan Başkan Edebali, "Dezavantajlı kişilerin kendine güveninin gelmesinde, sosyal ilişkilerinin gelişmesinde olumlu sonuçları hekimler tarafından kabul ediliyo. Sanatla terapinin Osmanlı zamanında Anadolu’da başlıca merkezleri vardı. Bu merkezlerden birisi de Bursa’ydı. Biz de bu eğitimlerimizle hem eski bir geleneği yaşatıyoruz. Engelsiz Mutfak’ta 80 öğrenci, 403 engelli öğrenci ve bin 98 dezavantajlı öğrenci ile toplamda bin 581 vatandaşımızı hayata yeniden kazandırıyoruz. Sosyal içerikli bir proje olmasından dolayı akademimiz, verdiği hizmet ile ülkemizde tek olması özelliğine sahip. Modern şartlarda konusunda profesyonel öğretmenler ile verilen eğitim sayesinde özellikle çocuklarımız sosyalleşiyor” ifadelerini kullandı.

Büyük bir coşkunun yaşandığı programın sonunda Başkan Edebali ve akademi öğrencileri yıl sonu pastasını kesti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.