Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldırım'da Geri Dönüşüm Seferberliği

Yıldırım Belediyesi, 2016 yılında 10 bin 283 ton ambalaj atığı, bin 694 kilogram atık pil, 10 bin 450 kilogram bitkisel yağ atığı topladı

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2016 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yıldırım'da Geri Dönüşüm Seferberliği
Yıldırım Belediyesi, geri dönüşüm ve atık yönetimi konusunda ilçede çalmadık kapı bırakmıyor.
Yıldırım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri 1 Ocak-1 Temmuz 2016 tarihleri arasında mahallelerde 9 bin 880 kişiyle bire bir görüşerek geri dönüşüm hakkında bilgilendirme yaptı. Yıldırım Belediyesi ekipleri ayrıca 19 okulda toplam 2 bin 420 öğrenciye geri dönüşüm ve atık yönetimi eğitimi verdi. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Çevre meselesi insanlığın en büyük problemidir. Eğer çevremizle barışık olur ve onu korursak toplumsal kalkınmayı hızla gerçekleştirerek refah seviyemizi yükseltiriz” dedi.
Yıldırım Belediyesi olarak çevreyi koruma konusunda Yıldırım’ın 69 mahallesinde çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayan Edebali, “Temiz ve yeşil bir çevre gelecek nesillere olan borcumuzdur. Vatandaşlarımıza yönelik bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyoruz. “Çevreyi ve doğayı korumanın maliyeti yoktur. Herkes nasıl kendi evinin temizliğine dikkat ediyorsa aynı şekilde ortak hayata alanlarını da koruyabilir” şeklinde konuştu.

AVRUPA STANDARTLARINDA PROJELER

Göreve geldikleri ilk günden itibaren çevre koruma ve geri dönüşüm konusunda yapılan çalışmalarla Yıldırım’ın çehresini değiştirdiklerini belirten Edebali, “Eskiden çöp olarak adlandırılan maddelerin doğaya bilinçsizce atılmasının önüne geçerek, kıymetli birer hammadde kaynağı olduğu bilinciyle harekete geçtik. 2016 yılının ilk 7 aylık süresi içerisinde 10 bin 283 ton ambalaj atığı, bin 694 kilogram atık pil, 10 bin 450 kilogram bitkisel yağ atığı topladık. Ayrıca Avrupa standartlarını yakaladığımız cam atık konusunda çıtayı daha da yükseğe koyarak 2016 yılının ilk yarısında 401 ton cam atık topladık. Bu çalışmalar neticesinde atıkları hem geri dönüşüm sayesinde ekonomiye kazandırdık hem de gelecek nesillere temiz bir çevre bırakma konusunda önemli adımlar attık” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.