Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldırım'da Engelliler dört duvar arasından kurtulacak

Yıldırım Belediyesi, engelli vatandaşları dört duvar arasından kurtaracak ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’ni hayata geçiriyor.Arabayatağı Mahallesi’nde Yakın Çevre Yolu’na cepheli alanda 12 bin 612 metrekare üzerine kurulacak ‘Engelsiz Yaşam...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2017 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2017 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yıldırım'da Engelliler dört duvar arasından kurtulacak

Yıldırım Belediyesi, engelli vatandaşları dört duvar arasından kurtaracak ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’ni hayata geçiriyor.

Arabayatağı Mahallesi’nde Yakın Çevre Yolu’na cepheli alanda 12 bin 612 metrekare üzerine kurulacak ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’ örnek olacak. Kısa sürede temeli atılacak merkezin bünyesinde aile eğitimi bölümü, yaşlılar için destek bölümü, psikolojik destek bölümü, engelliler için oyun-aktivite-sosyal hayat bölümü, 200 kişilik konferans salonu, kütüphane, gündüz bakım bölümü, iş ve mesleki eğitim bölümü, pazarlama ve satış bölümü, sağlık ve rehabilitasyon bölümü, misafirhane, bedeni faaliyetler salonu, terapi bahçeleri, spor alanları birimleri yer alıyor.

Yıldırım’ın engelli oranı en yüksek ilçelerden birisi olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı İsmail hakkı Edebali, “Nüfusumuzun yüzde 13’ü fiziki dezavantaj sahibi. Ancak bizler de birer engelli adayıyız. İdeal şehir Yıldırım hedefinde, insan onuruna yakışır yaşam ve şehir sunmak adına çok sayıda projeyi hayata geçirdik ve bir o kadarı da yakında hizmete girecek. İlçemizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın engelsiz bir hayat sürmesini sağlamak için çalışmak bizlere mutluluk veriyor. Yıldırım Belediyesi olarak bu vatandaşlarımızın dezavantajlarını avantaja çevirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Müzik Akademisi ve Engelsiz Mutfak gibi projelerimizin yanı sıra, engelli sporcularımıza sağladığımız desteklerle elde ettikleri sonuçlar, bu kocaman yüreklere sağlanacak küçük bir destekle neler başarılacağının göstergesi” diye konuştu.

‘Engelsiz Yaşam Merkezi’ ile engelli vatandaşlara yeni ufuklar kazandırılacağını vurgulayan Başkan Edebali, projeyi başlıca sorumluluklarından biri olarak kabul ettiklerinin altını çizerek, “Vatandaşlarımızın zihinlerdeki duvarları yıkmasını sağlayacak projeler üretiyoruz. Merkezde engelli kardeşlerimizi meslek sahibi yapacağız. Öğrendiklerini üretime çevirmelerine imkan tanırken, ürünlerini satabilecekleri alanlar kurarak satış ve pazarlama desteği de vereceğiz. Üretimin birer parçası haline gelecekler” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.