Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeşil Bursa Rallisi start aldı

Nilüfer Belediyesi, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Bursa Otomobil Sporları Kulübü iş birliğiyle bu yıl 42’ncisi düzenlenen Yeşil Bursa Rallisi’nin seremonik startı Başkan Mustafa Bozbey tarafından verildi. Türkiye Ralli Şampiyonası’nın...

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2017 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2017 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yeşil Bursa Rallisi start aldı

Nilüfer Belediyesi, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Bursa Otomobil Sporları Kulübü iş birliğiyle bu yıl 42’ncisi düzenlenen Yeşil Bursa Rallisi’nin seremonik startı Başkan Mustafa Bozbey tarafından verildi. Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 4. ayağı olan Yeşil Bursa Rallisi, iki gün boyunca büyük heyecana sahne olacak.

Nilüfer Belediyesi, vatandaşları alternatif sporlarla buluşturmaya devam ediyor. Daha önce ilk kez Trial Yarışları’na ev sahipliği yapan Nilüfer Belediyesi, bu kez de Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ve Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) iş birliğiyle bu yıl 42’ncisi düzenlenen Yeşil Bursa Rallisi’ni Nilüferliler ile buluşturuyor. Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 2017 yılındaki 4. yarışı olan Yeşil Bursa Rallisi, bir bölümüNÜN şehir içinde olması sebebiyle ilk olma özelliği de taşıyor. Büyük heyecana sahne olacak olan Yeşil Bursa Rallisi’nin seremonik startı, okunan İstiklal Marşı’nın ardından Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda Başkan Mustafa Bozbey tarafından verildi.

Bozbey, yıllardır gerçekleştirilen ve marka haline gelen Yeşil Bursa Rallisi’ne destek vermekten onur duyduklarını kaydetti. Yeşil Bursa Rallisi’ni Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nden başlatmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, “Otomobil sporlarının, yalnızca Türkiye’de değil, bütün dünyada ciddi anlamda takipçisi var. Biz, spor kenti Nilüfer’de, desteklediğimiz alanlara, Yeşil Bursa Rallisi’yle, bu spor dalını da katmanın heyecanını yaşıyoruz. Yeşil Bursa Rallisi de bu yıl 42. kez düzenlenen, artık bu alanda yeri çok sağlamlaşan bir buluşma. Sezonun ilk toprak rallisi olması sebebiyle bu buluşmada büyük çekişmelerin ve sürprizlerin olması bekleniyor” dedi.

63 otomobil ve 126 sporcunun mücadele edeceği 42. Yeşil Bursa Rallisi, Orhaneli bölgesinde yer alan 4 özel etabın geçilmesinin ardından ilk gün Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndaki Hastane Alanı’nda yapılacak etapla tamamlanmış olacak. 23 Temmuz Pazar sabahı saat 09.00’dan itibaren yeniden direksiyon başına geçecek olan ekipleri, ikinci gün de zorlu bir mücadele bekliyor. Orhaneli-Keles bölgesindeki toprak zeminli etaplarda gün boyu heyecanlı anlara sahne olacak 42. Yeşil Bursa Rallisi, 23 Temmuz Pazar günü saat 16.15ten itibaren Aloft Hotel Bursa önündeki finiş podyumunda sona erecek.

42. Yeşil Bursa Rallisi, Türkiye Ralli Şampiyonası haricinde 35 yaş üzeri klasik ralli otomobillerinin yer aldığı Türkiye Historic Rally Şampiyonası ile Renç Koçibey Ralli Kupası‘na da puan verecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.