Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeşil alana işyeri tapusu

Nilüfer Metro istasyonunun yanındaki yeşil alanı betonlaştıran Nilüfer Belediyesi mahkemenin projenin iptalini istemesine rağmen beton bloğu yıkmıyor. Projeyi yapan firma ise tapuların hazır olduğunu belirten reklam yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2019 00:35
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2019 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yeşil alana işyeri tapusu

Murat DORUK

Önceki aylarda yer Nilüfer metro istasyonunun yanındaki yeşil alanın betonlaştırıldığıyla ilgili haberimizi yayınlamıştık ve konuyla ilgili gelişmeleri de aktarmıştık. Barakalar bölgesi olarak bilinen alandan elde edilen imarlı arsalar iddialara göre CHP’li müteahhitler veya işadamlarına peşkeş çekilmişti. TMMOB Şehir Plancılar Odası Bursa Şubesi Başkanlığı ise olaya sessiz kalmayıp durumu yargıya taşımıştı. Açılan davada Nilüfer Belediye Meclisi'nin kararıyla uygun bulunan ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kararıyla onaylanan parseldeki proje mahkeme tarafından iptal edildi, alanın da yeşil alan olması kararlaştırıldı. Bu dava, bina henüz yapımına yeni başlandığında sonuçlandı. Buna rağmen Nilüfer Belediyesi davadan çıkan karara uymadı ve inşaata müdahale etmedi. Böylelikle halkın hakkı olan yeşil alan belediye ve Başkan Mustafa Bozbey tarafından talan edildi.

FİRMADAN ‘TAPU HAZIR’ REKLAMI

Nilüfer Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey inşaata müdahale etmeyince halkın hakkı olan yeşil alana dikilen binanın büyük bir bölümü bitirildi. Hatta bununla kalmayıp inşaatı yapan firma mahkeme kararı olmasına rağmen imar planında yeşil alan olarak yürürlükte olan alana yaptığı binada iş yerlerinin tapusunun hazır olduğunun ve hemen verildiğinin reklamını da yapıyor.

MAHALLELİ TEPKİLİ

Bursa Haber olarak konuyla ilgili belediye yetkililerine sorduğumuzda ise bunun müktesip yani kazanılmış bir hak olduğunu iddia ediyorlar. Belediye kat irtifakını da onaylamış. Haberi değerlendiren okuyucularımız ise “Usulsüz bir şekilde yapılan binada nasıl müktesip hak olur da Belediye tapuyu verebilir? Bu da dolandırıcılığın başka bir şekli” diye tepki gösteriyor. Öte yandan mahalleli yeşil alanın geri kazandırılmasını istiyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.