Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yenişehir Havalimanı'nda büyük dönüşüm! Merkez olacak...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) heyeti, Yenişehir Havalimanı’nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2016 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2016 01:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yenişehir Havalimanı'nda büyük dönüşüm! Merkez olacak...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) heyeti, Yenişehir Havalimanı’nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Yenişehir Havalimanı’nda hava kargo taşımacılığını başlatarak kent ihracatına ivme kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.


BTSO, Yenişehir Havalimanı’nın daha aktif kullanılması adına çalışmalarını sürdürüyor. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur ve 48. Komite üyeleri Yenişehir Havalimanı’nı ziyaret etti. Yenişehir Havalimanı Müdürü Recep Pak ile görüşen BTSO heyeti ardından Havalimanı’nın kargo tesislerini inceledi.


Hava kargo büyük önem taşıyor
Yenişehir Havalimanı’nın kargo tesislerini inceleyen Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, mevcut yapının hava kargo taşımacılığına çok elverişli olduğunu söyledi. Operasyon alanları, soğuk hava depoları, otoparkı ve ofis alanlarıyla Havalimanı’nın önemli bir potansiyel barındırdığını ifade eden Onur, “Bursa, ülkemizin en önemli ihracat merkezlerinden. Oldukça aktif bir dış ticaretimiz var ve dünyada ticaret yapmadığımız çok az sayıda destinasyon bulunuyor. Bursa’da hava kargo taşımacılığına başlanması zaman ve maliyet açısından şirketlerimiz için büyük avantaj sağlayacak. Tofaş, Bosch, Oyak Renault gibi dev şirketlerimiz başta olmak üzere bu konuyla alakalı ihracatçılarımızın büyük bir beklentisi var. İnşallah kısa bir süre içerisinde gerekli prosedürleri tamamlayıp, Yenişehir Havalimanı’nda hava kargo taşımacılığına başlayacağız.” şeklinde konuştu.


Kamu yetkilileri ve kargo firmalarıyla konuyla alakalı olarak çok sayıda görüşme gerçekleştirdiklerini de açıklayan Aytuğ Onur, bu görüşmelerden pozitif geri dönüşler aldıklarını söyledi.


Sabiha Gökçen’in yükünü Yenişehir karşılayacak
BTSO 48. Komite Başkanı ve Meclis Üyesi Mehmet Aydın Kalyoncu ise İstanbul’un hava kargo taşımacılığında yükünün her geçen gün arttığını söyledi. Özellikle Sabiha Gökçen’in artık taleplere karşılık vermekte zorlandığını belirten Kalyoncu, “Bu yükü azaltabilecek en önemli merkezin Yenişehir olduğunu düşünüyorum. İstanbul’da üçüncü havalimanı açılacak ancak oranın önceliği uluslararası uçuşlarda aktarma merkezi olabilmek. Bu yüzden bir an önce Yenişehir’de hava kargo taşımacılığına başlamamız gerekiyor.” dedi. Artan uluslararası rekabet ortamında ürünlerin hızlı ve güvenli bir biçimde ulaştırılmasının önemine değinen Kalyoncu, hava yolu kargo taşımacılığına başlanmasının Bursa’nın ticari açıdan cazibesini artıracağını dile getirdi.


“Havalimanı pisti kargo uçakları için hazır”
Türkiye’de hava kargo taşımacılığının çok hızlı bir biçimde büyüdüğünü söyleyen Yenişehir Havalimanı Müdürü Recep Pak da Yenişehir’in önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Bu potansiyeli değerlendirmek adına yoğun gayret sarf ettiklerini söyleyen Recep Pak, “BTSO’nun katkılarıyla kısa süre içerisinde Yenişehir Havalimanı pistinde kargo uçaklarını göreceğiz” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.