Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yatırım Yapmanın Tam Zamanı

GAYRİMENKUL DANIŞMANI ERKUT BATUT BEY İLE SÖYLEŞİ Gayrimenkul Sektörünün en gayretli ve özverili çalışanlarından birisi olan, başarılı iş adamı Erkut Batut ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi sordum. O da beni kırmayıp sizler için cevapladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2019 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2019 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yatırım Yapmanın Tam Zamanı

Siz değerli takipçilerim için bu yazımda rutinden çıkıp bir farklılık yapmak istedim. Size daha önce de neden gayrimenkul danışmanı ile çalışmalıyız ya da gayrimenkul danışmanı olmanın avantajları gibi konularda bilgiler verdim. Ancak gayrimenkul danışmanı ile ilgili sorulacak bütün sorulara en güzel ve en doğru cevapları verebilecek olan yine bir gayrimenkul danışmanıdır.

Bu yüzden sizler için sektörün en gayretli ve özverili çalışanlarından birisi olan, başarılı iş adamı Erkut Batut ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi sordum. O da beni kırmayıp sizler için cevapladı.

Ben sizi çok iyi tanıyorum ama okurlarımız için kendinizi tanıtır mısın? Erkut Batut kimdir?

Erkut Batut 1967 Bursa da doğmuş büyümüş, orta okulu gece okumuş, gündüzleri de ticaretle uğraşmış ve akabinde iş hayatına satış odaklı devam etmiş, aile hayatını, çalışmayı ve kendini sürekli geliştirmeyi seven biri.

Özetle; özel hayatı geçelim, işe odaklanalım diyorsunuz. O halde Batut Gayrimenkul’den söz edelim. Ne zaman ve hangi amaçla kuruldu, neler yaptınız, yapıyorsunuz?...

Batut Gayrimenkul’ü, Çoklu Tekstil Gıda Kırtasiye Limitet Şirketi adıyla 1994 yılında kurduk ve faaliyete geçirdik. 2017 yılında Gayrimenkule yatırım yapma kararı aldık ve birlikte çalışmaya başladığım oğlum Mert Batut’un tavsiyesiyle şirkete soyadımızı verdik. Kurulduktan yaklaşık sekiz ay sonra da Endülüs Park’taki ikinci ofisimizi açtık. Böylece iki yıldan bu yana Batut Gayrimenkul Danışmanlığı adı altında çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve gayrimenkul sektörüne yatırım yapmaya devam ediyoruz.

Oldukça kalabalık ve profesyonel kadroyla çalıştığınızı biliyorum. Biraz da bu konuya değinir misiniz?

Tabi ki…

Batut Gayrimenkul olarak vereceğimiz hizmetin maksimum düzeyde olması için geride bıraktığımız iki yıl içinde kadrolarımızı genişlettik. Şu an 11 tane çok donanımlı işinde tecrübeli gayrimenkul danışmanıyla çalışıyoruz ve hep birlikte kurumsal kimliğimizi tuğla tuğla örüyor olmaktan çok mutluyuz.

Branşlaşmayı çok önemsiyoruz, çünkü branşlaşma kaliteyi arttırdığı gibi başarıyı da doğuruyor. O yüzden arsalara, dairelere işinde uzmanlaşmış gayrimenkul danışmanlarımız bakıyor, bölgesel çalışmalara başka… Özellikle okul, fabrika, otel, benzin istasyonu gibi farklı alanlarda çalışacak danışmanlarımızı çok iyi seçiyoruz. Kısacası; yaptığımız işe değer ve önem veriyoruz, işimizi profesyonelce yapmaya gayret ediyoruz.  

Hedefleriniz nelerdir?

Yüzde 100 Türk Sermayeli Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı Şirketini oluşturmak ve Bu işi Meslek olarak gören, Kurumsal Sistemde Emlak Danışmanlığı Yapabilen kişiler Yetiştirmek..

Günümüzdeki kriz ve enflasyonu göz önünde bulunduracak olursak. Nedir alım satımdaki durum? 

Tabi ki her sektörde olduğu gibi gayrimenkulde de kriz var. Ama bizler ihtiyaçları olan Canlılarız. Dolayısıyla çözüm odaklı çalışmalıyız. Stratejimiz; parası olan dostlarımız, iş adamları, yatırım yapmak isteyen kişiler çok fazla olduğu gibi elinde bulunan varlıklarını çıkarmak isteyen çok fazla kişi Portföyümüzde var. Faizlerinde düştüğü bu dönemi çok iyi çalışarak krizi fırsata çevirmeye çalışıyoruz.

Faiz oranlardaki düşüş sizi etkiledi mi peki? 

Şüphesiz etkiledi. Yaklaşık üç hafta önce faiz oranlarında yapılan indirim şu anda piyasaya pozitif olarak yansıdı. Ancak ben şahsen bu düşüşü çok suni buluyorum ve bana göre alt yapısı yok. Ne değişti de faizler düştü!?

O sebeple de bu günlerde, hazır faizler düşmüşken yatırımların tamamlanması, gerçekleştirilmesi gerektiği inancındayım ve ciddi bir şekilde dönemin değerlendirilmesini tavsiye ediyorum. Ev, daire, arsa… Kim ne almak istiyorsa bizce tam zamanı. İşte tam da bu noktada işimiz gereği, Batut Gayrimenkul olarak tüm bunları yatırım yapan kişilere çok net bir şekilde anlatmaya çalışıyoruz.

İşine hakim iyi bir gayrimenkul danışmanısınız. Bursa’da emlak sektörünü biliyor ve takip ediyorsunuz. Gayrimenkul Danışmanı olarak neden sizi tercih etmeliler?

Bursa’da 25 Yıllık Şirket anlayışı ile profesyonel hizmet alabileceğiniz en iyi firmalardan birisidir BATUT Gayrimenkul. Tabi ki Konusunda Uzman iyi bir ekiple çalışmaktadır, Daha sonra iyi bir yönetim. Sizin kendi kişilik özelliklerinize göre, size yardımcı olacak, her an yanınızda olduğunu bildiğiniz, güven veren, iyi bir yönetim ki bu da Batut Gayrimenkul’de mevcut. En nihayetinde 25 Yıldır Hizmet veren Bursa’nın en değerli şirketlerinden biriyiz.

Mesleğe yeni başlamış gayrimenkul danışmanlarına neler tavsiye edersin?

Bu iş bir girişimcilik işidir. Dışarıdan kolay para kazanma şekli gibi görünebilir ama planlı, sabırla ve gayretle çalışırsanız ancak kazanabilirsiniz. Yapacağım başka bir tavsiye de Bölge ve uzmanlaşacağı  alanı tespit edip çalışmalılar..

Çalışma ortamınız hakkında bilgi verir misiniz okurlarımıza biraz?

Az önce de belirttiğim gibi, 11 gayrimenkul danışmanımız ve oldukça geniş gayrimenkul danışmanlık kapasiteli bir ofisimiz var. 1 tane toplantı odamız iki adet broker odamız, Sekreterya ve Misafir ağırlama alanımız ile birbirine yardımcı olmak için yarışıldığı güzel bir ortamımız var.

Sizce herkes satış danışmanı olabilir mi?        

Riski seven, gerçekten çalışıp kazanmak isteyen Sorumlukluk sahibi, Girişimci ruhu olan, sektöre ilgi duyan, ben yapabilirim diyen, Tabi En önemlisi hedefi olması lazım. Yıllarca aynı tempoda çalışıp, aynı geliri isteyen biri bu işi yapamaz. Hedefi, misyonu, vizyonu olan, hep bir adım ötesini isteyen herkesi ofisimize bekleriz.

Erkut Bey, bu yoğun çalışma temponuz içinde vakit ayırıp içtenlikle sorularımı cevapladığınız için teşekkür ederim. Çok keyifli bir söyleşi oldu. Şahsım adına sizi tanıyor olmaktan çok mutluyum. Başarılarınızın devamını dilerim.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.