Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali yardımcısından tarihi cami avlusunda sünnet düğünü!

Bursa Valisi Yardımcısı Mehmet Özcan'ın, şehit padişah Murad-ı Hüdavendigar'ın türbesinin de içinde bulunduğu Çekirge'deki tarihi caminin avlusunda yaptığı çalgılı ve ateşbazlı sünnet düğünü herkesi şaşırttı.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vali yardımcısından tarihi cami avlusunda sünnet düğünü!
Çeşitli şehirlerden türbeye dua etmek için gelen çok sayıda vatandaş, cami şadırvanına kurulan masalar yüzünden abdest bile alamazken, "Cami avlusunda düğün mü olur" diye tepki gösterdi. 
Bursa Vali Yardımcısı Mehmet Özcan ve genç eşi Nükhet Özcan, 6 yaşındaki oğulları Mehmet Özcan için alışık olunmayan bir sünnet düğünü organize etti. Çekirge’deki Murad-ı Hüdavendigar Han’ın türbesi ve aynı adı taşıyan caminin bulunduğu avlunun içerisini masalarla donatan Özcan çifti, misafirlerini cami avlusunda ağırladı.
Türbenin hemen önüne sünnet olan küçük Mehmet için kurulan tahta oturan misafirler, sünnet çocuğuyla bol bol resim çektirdi. Mehter ve kılıç kalkan ekibi gösteri yaparken, ateşbaz da nefes kesen gösteri sundu. Tahtabacak, Karagöz gösterileri de yapıldı. Kanun, keman, def sesleri avluyu inletirken, namaz kılmaya ve türbeye dua etmeye gelen vatandaşlar zor anlar yaşadı. Kurulan masalar yüzünden çevresi tamamen kapanan cami şadırvanına ulaşamayan cemaat abdest alamadığı için başka camiye gitmek zorunda kaldı.
Öte yandan türbe kapısında bekleyen Vakıflar Bölge Müdürlüğünde görevli olduğu öğrenilen bir kadının sürekli not alıp telefonla görüşmesi dikkati çekti.
Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, "Başka şehirlerden ecdadımıza dua etmek için geldik. Gördüğümüz manzara karşısında şok olduk. Cami ve türbe avlusunda düğün mü olur? Çalgı sesinden ne dua edebildik, ne namaz kılabildik. Düğün ve cemiyetlerin yapılacağı yer belli. Böyle bir saygısızlığa ilk defa şahit olduk" diye tepkilerini dile getirdi.
Vali Yardımcısı Mehmet Özcan ise, "Böyle tarihi mekanlarımızın işlevsel olarak da kullanılabileceğini bu şekilde anlamak ve anlatmak istedik. İstiyoruz ki, tarihimiz, kültürümüz her vesileyle dile getirilmiş olsun. Bugün çok heyecanlıyım. Bir baba olarak bugün çok heyecanlıyım. Oğlumun heyecanını görünce ben de çok heyecanlandım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.