Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Karaloğlu Alman heyeti kabul etti

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Yabancı yatırımcı olarak Bursa'da Alman firmalarının çok önemli yatırımları var" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2014 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2014 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vali Karaloğlu Alman heyeti kabul etti

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Yabancı yatırımcı olarak Bursa'da Alman firmalarının çok önemli yatırımları var" dedi.

Almanya'nın Hessen eyaleti heyeti Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Bursa'nın Osmangazi İlçesi Bağlarbaşı mahallesinde Hessen işbirliği ofisinin açılışına katılmak üzere Bursa'ya gelen heyet, Vali Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Tarihi Heykel Valilik binasında gerçekleşen ziyarette ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Açılışı yapılacak işbirliği ofisinin de bu işbirliğinin gelişmesine katkı sağlayacağına dikkat çekilen ziyarette Hessen heyeti, Bursa'nın kardeş şehirleri olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Hessen heyetini kabul eden Vali Münir Karaloğlu, “Bursa ile Hessen eyaleti arasındaki ilişkiler aslında 1970'li yılların başında, 1971'de Darmstadt ve Bursa'nın kardeşliği ile başlamış. 2010 yılında Hessen eyalet başbakanı Sayın Bouffier ile Bursa Valiliği arasında imzalanan protokol ilişkileri çok daha ileri düzeye taşımıştır. Sizin bugün ilimizi ziyaretiniz inşallah bu ilişkilerimizin gelişmesine olumlu katkı sunacaktır.

2015 yılının protokolün 5. yılı olacağını hatırlatan Karaloğlu, "Bugün karşılıklı olarak 2015 yılına yönelik ilişkileri güçlendirmek için daha neler yapılabilir bunlar konuşulacak. Var olan alanlarda ilişkileri güçlendirmek ve yeni alanlar açabilir miyiz? Bugün konuşup 2015'in planlamasını da yapacağız" şeklinde konuştu.

 

“SİZDEN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK”

Hessen Heyeti adına konuşan Müsteşar Mark Weınmeıster da, Bursa'nın ekonomik gücünden yararlanmak istediklerini belirterek, "Bursa'nın otomotiv ve yan sanayi gücünü biliyoruz. Bu konuda işbirliği yapmak istiyoruz. Eğitim ve öğretim alanında da işbirliği yapmak istiyoruz. Sizden öğrendiğimiz çok şeyler oldu. Bu yıl dış işleri bakanlığımızda gençlik köprüsü projesini hayata geçirdik. Bu proje kapsamında da öğrenci değişimlerini destekliyoruz" şeklinde konuştu.

Vali Karaloğlu'nu ziyaret eden Hessen heyetindeş Müsteşar Mark Weınmeıster başta olmak üzere Petra Müller, Klepper Hessen Meclisi Avrupa işleri komisyon başkanı Petra Müller, Hessen Meclisi Başkan Vekili Ursula Hammann, CDU Milletvekili İsmail Tipi, Milletvekilleri Sabine Waschke, Will Van Ooyen, Federal Avrupa İşleri Bakanlığı ofis başkanı Ute Stettner, Uluslararası ilişkiler bölüm başkanı Dr. Michael Borchmann, Bölgesel ortaklık danışmanı Meike Schmıdt hazır bulundu.

Ayrıca ziyarete Bursa Milletvekilleri Bedrettin Yıldırım, M. Kemal Şerbetçioğlu ve İsmail Aydın da katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.