Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Uzay ve Havacılık okul çağında aşılanmalı'

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, uzay ve havacılık konusunun çocuklara okul çağında aşılanması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2014 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2014 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Uzay ve Havacılık okul çağında aşılanmalı'

BTSO Başkanı Burkay, Işıklar Askeri Hava Lisesi Komutanı Hv. Pilot Kurmay Albay İshak Dayıoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette konuşan Burkay, BTSO olarak eğitim çalışmalarına öncelik verdiklerini ifade etti. Uzay ve havacılığa karşı öğrencilerin duyarlılığını artırmak istediklerini dile getiren Burkay, bu konuda Işıklar Askeri Hava Lisesi ile iş birliği yapmak istediklerini anlattı.

GENÇLER İÇİN UZAY HAVACILIK KAMPLARI KURMALIYIZ

Türk Havacılık tarihinde Işıklar Askeri Hava Lisesi’nin önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Burkay, şunları kaydetti: “Türk hava kuvvetlerinin bütün pilotları bu okuldan yetişiyor. Asıl kaynak burası. Biz uzay ve havacılık konusuna ayrı bir önem veriyoruz. Uzay ve havacılık konusu çocuklara okul çağında aşılanmalı. Öğrencileri havacılık konusunda eğitmeliyiz. Işıklar Askeri Hava Lisesi eğitmenleri ile farklı okullardaki öğrencilerimizi buluşturabiliriz. Okullarda uzay havacılık kampları kurabiliriz.”

İŞBİRLİĞİ BİZİM İÇİN DE ÖNEMLİ

Işıklar Askeri Hava Lisesi Komutanı Hv. Pilot Kurmay Albay İshak Dayıoğlu da Türkiye’de bu sene en çok proje geliştiren okul olduklarını ifade etti. Dayıoğlu, BTSO ile yapılacak işbirliğinin kendileri için de önemli olduğunu vurguladı. Ziyarette Başkan Burkay’a yönetim kurulu üyeleri Cüneyt Şener ve İlker Duran da eşlik etti. BTSO Başkanı Burkay ve yönetim kurulu üyeleri, daha sonra lise öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrenciler, Başkan Burkay’a isminin yazılı olduğu bir tablo hediye etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.