Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Haber Gazetesi'nden Emniyet Müdürü Osman Ak'a ziyaret

Uyuşturucuyla mücadelede vatandaşın Emniyet teşkilatına yardımcı olmasını isteyen Emniyet Müdürü Ak, uyuşturucuyla mücadele konusunda mevzuatın önlerinde engel olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2017 20:18
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2017 21:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Haber Gazetesi'nden Emniyet Müdürü Osman Ak'a ziyaret

Adana İl Emniyet Müdürlüğü’nden Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’ne tayin olan Osman Ak, Bursa Haber Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Dizdar ile Bursa Haber Gazetesi yönetimini ağırladı. Göreve yeni gelen Ak’a hayırlı olsun dileklerinde bulunan Dizdar, Bursa’nın Fetullahçı Terör Örgütü’nden(FETÖ) çok çektiğini devletin her kademesine sızan hainlerin halka çok sıkıntı çıkardığını dile getirdi. Bunun üzerine konuşan İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Emniyet teşkilatının yüzde 99 oranında kendi bağırsaklarını FETÖ belasından temizlediğini dile getirdi.

NARKO-TEM İHBAR HATTI

Bursa’da uyuşturucu kullanımı ve ticaretine değinen Emniyet Müdürü Ak, Bursa’da diğer büyük illere oranla uyuşturucu kullanımı ve ticaretinin daha az olduğunu söyledi ve son zamanlarda yapılan sık operasyonlarla bunun daha da azaldığını ifade etti. Ak, emniyetin tek başına uyuşturucuyla mücadelede yüzde yüz yeterli olmayacağını, vatandaşın da emniyet teşkilatına yardımcı olması gerektiğini belirtti. Osman Ak, narkotik ve terör suçlarıyla daha etkin mücadele edilmesi amacıyla aktif hale getirdikleri 'Narko-Tem WhatsApp İhbar Hattı'na vatandaşların ihbarda bulunabileceğini dile getirdi. Emniyet Müdürü ayrıca uyuşturucu konusunda mevzuatın da önlerinde engel olduğunu söyledi. Bağımlıların rehabilitasyonu konusunda AMATEM’lerin istenilen sonucu yeterince vermediğini dile getiren Ak, Orhaneli’nde Bursa Valiliği öncülüğünde inşa edilen ‘insanlık köyü’nün bu konuda daha verimli olabileceğini belirtti.

TRAFİĞE BRÜKSEL MODELİ

Emniyet Müdürü Osman Ak Bursa’daki trafik sorununa da değindi. Ak, trafik sorununun çözümünün sadece trafik polisi sayısının artırılmasıyla mümkün olmadığını, yeni yapılacak olan ulaşım sistemlerinin ve ana arterlerin Brüksel modeli denen; yani ulaşımın yerin altında olduğu modele geçilmesi gerektiğini dile getirdi. Bu modelin biraz pahalı olduğunu fakat Bursa trafiği için bu aşamada en etkili yöntemin olduğunu aktardı.


Haber: Sedat DURGUT

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.