Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Usta’dan Türkyılmaz’a “Hodri meydan”

Mudanya Esnaf Odası Başkanı Emir Ali Usta, Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın iddialarına cevap verdi.Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda basın açıklaması yapan Usta, "30 yıldır yapılamayanları yaptık" diyen Türkyılmaz’a tepki göstererek,...

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2017 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2017 23:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Usta’dan Türkyılmaz’a “Hodri meydan”

Mudanya Esnaf Odası Başkanı Emir Ali Usta, Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın iddialarına cevap verdi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda basın açıklaması yapan Usta, "30 yıldır yapılamayanları yaptık" diyen Türkyılmaz’a tepki göstererek, "Hodri meydan! İstediği televizyon kanalında tartışalım. Ben 30 yılı savunayım, o 3 yılı savunsun" dedi.

Mütareke Müze Evi’nden sonra Halitpaşa Mahallesi’ndeki alt caddede bir restoran ve iki kafenin mühürlenmesi sonrasında esnafı savunduğu açıklamalarına karşı yerel yönetim tarafından eleştiri oklarının kendisine yöneltilmesi üzerine basın açıklaması yapan Usta, Mudanya Belediye Meclisi’nin bağımsız üyelerinin önergesine dikkati çekerek, bu önergeye Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz tarafından verilen yazılı cevapları kamuoyuyla paylaştı. Usta,"Bakın, şimdi açıklayacağım rakamlara dikkat edin. Esnafla kim belediyenin arasını açıyor? 30 Mart 2014-24 Nisan 2017 tarihleri arasında alacakların tahsili için 9 bin 872 hesaba haciz işlemi yapılmış. Yine 30 Mart 2014- 5 Nisan 2017 tarihleri arasında 574 adet mühürleme işlemi yapılmış. Yazılan ceza ise rekor! Eski parayla 4 trilyon 822 bin 849 lira ceza yazılmış. Ben esnaf teşkilatı başkanıyım. Benim 3 binin üzerinde üyem var. Bütün bunlar yapılırken, ben bunları dile getirmeyeceğim de kim getirecek? Ben esnafı savunmak zorundayım. Biz esnafın yanında durduk diye, esnafın malı olan Esnaf Odası’nın içerisindeki sundurma ile Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi’ndeki asma katı ruhsatsız denilerek mühürledi, yıkıldı. Cezaları, cebimizden ödedik. 2014-2016 yıllarında mühürleme sayısı 68. 2014-2017 yılları arasında kesilen para cezaları, eski parayla 220 milyar liradır. 2014-2017 yıllarında 237 işyeri mühürlenmiş olup, 168 adeti kanuni hale getirilmiştir. Mudanya Belediyesi’nin esnaf üzerindeki karnesi işte budur" diye konuştu.

Kendisinin belgesiz hiçbir zaman konuşmadığını iddia eden Emir Ali Usta, mühürlenen kafelerle alakalı resmi kurumlardan gelen belge ve yazışmaları da basınla paylaştı. Usta, “Valilikten emir geldi, uyguladık diyorlar. Madem 2015 yılından bu yana ruhsat verilmiyor, 2016 yılında Poyraz Cafe’ye nasıl ruhsat verdiniz? Kuyruklu yalanları bırakın, belge gösterin" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.