Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uludağ'dan gökyüzünü incelediler

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) tarafından Uludağ Sarıalan’da gerçekleştirilen ‘Bilimsel Geceleme’ kampı, bilim tutkunu 70 aileyi gökyüzü ile buluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2014 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2014 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uludağ'dan gökyüzünü incelediler

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Bursa Kültür A.Ş. koordinasyonunda, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) tarafından düzenlenen ‘Bilimsel Geceleme’ adlı aile etkinliği, Sarıalan’da gerçekleştirildi. Bursa’dan 70 ailenin katıldığı program, bilim ve gökyüzü tutkunlarını aynı kampta buluşturdu.

Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü Bilim ve Teknoloji Merkezi Proje Yürütücüsü Murat Bakan, BTM tarafından yapılan en önemli etkinliklerden biri olan Bilimsel Geceleme etkinliğinin dünyada benzeri olmayan yeni bir etkinlik olduğunu söyledi. Programla ilgili detaylı bilgiler veren Bakan, “Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin her yıl düzenli olarak yaptığı bilimsel geceleme etkinliğindeyiz. Yılda 3 kere düzenliyoruz. Bunlardan iki tanesini bilim ve teknoloji merkezi binası içerisinde sadece çocuklar ile yapıyoruz. Bir tanesini de yazın Uludağ’da, Sarıalan’da gökyüzü ve ışık kirliliği açısından uygun olduğu için burada yapıyoruz. Gökyüzünü çok iyi görebilmemiz için ortam tamamiyle karanlık. Burada şuan 250’ye yakın ziyaretçimiz var. 70 aile konaklıyor. Hem kamp yapıp, hem de gökyüzünü gözetliyorlar" dedi.

 

AİLECE ‘BİLİMSEL GECELEME’

Etkinlikten çok memnun olduklarını ifade eden bir vatandaş da, “Biz BTM’nin yakın takipçileriyiz. Bu gece gözleminin ikinci yapılışı ve biz yine buradayız. Çok memnun olduğumuz bir etkinlik. Aile etkinliği olarak çok yararlı olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.