Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uludağ Üniversitesi öğrencileri Avrupa yolcusu

Uludağ Üniversitesi, eğitimlerinin bir ya da iki dönemini Avrupa üniversitelerinde yapmaları için öğrencilerini yurt dışına göndermeye devam ediyor.Geçen yıl sadece güz döneminde 149 öğrenciyi yurtdışına gönderen Uludağ Üniversitesi,...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2017 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2017 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uludağ Üniversitesi öğrencileri Avrupa yolcusu

Uludağ Üniversitesi, eğitimlerinin bir ya da iki dönemini Avrupa üniversitelerinde yapmaları için öğrencilerini yurt dışına göndermeye devam ediyor.

Geçen yıl sadece güz döneminde 149 öğrenciyi yurtdışına gönderen Uludağ Üniversitesi, 2017-2018 güz döneminde yüzde 90’lık artışla 280 öğrenciyi Erasmus programından yararlandıracak. Üniversite, akademik yılın tamamında ise 400 öğrenciyi Avrupa’ya göndermek üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi, Erasmus değişim programıyla 2017-2018 güz döneminde yurtdışında eğitim görmeye hak kazanan öğrencilere oryantasyon eğitimi verdi.

Rektörlük A Salonunda yapılan eğitimde, hareketlilikten yararlanacak öğrencilere süreç ve hibelerle ilgili bilgi verildi.

Yapılan son çalışmaları değerlendiren Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Ömer Kaynaklı, her yıl daha fazla öğrencinin yurtdışı eğitim fırsatından yararlanmasını sağlamak üzere Uluslararası İlişkiler Ofisi’nin yoğun bir tempoyla çalıştığını, sadece son 3 ayda 10 yeni üniversiteyle ikili anlaşma imzalandığını söyledi. Prof. Kaynaklı, Avrupa’yla kurumlar arası ilişkilerin güçlendirilmesi maksadıyla iş birliği başlatılmasını hedefleyen çalıştayların ikincisinin de nisan ayı içerisinde yapılacağını belirtti.

Uludağ Üniversitesi, 2016-2017 akademik döneminde toplam 272 öğrenciyi Erasmus değişim programıyla Avrupa’daki çeşitli üniversitelere gönderdi. Aynı yıl güz döneminde 149 öğrenciyi gönderen üniversite bu yıl ise yüzde 90’lık bir artışla güz döneminde göndereceği öğrenci sayısını 280’e yükseltti. Üniversite, güz ve bahar dönemleri toplamında ise 400 öğrenciyi Avrupa üniversitelerine göndermeyi hedefliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.