Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uludağ Ekonomi Zirvesi başladı

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılış konuşmasını Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yaptı

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2017 08:51
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2017 08:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uludağ Ekonomi Zirvesi başladı


Türkiye ve dünyadan iş ve siyaset alanında önemli isimleri ağırlan Uludağ Ekonomi Zirvesi başladı. Capital ve Ekonomist dergileri tarafından Uludağ Grand Yazıcı Otel'de bu yıl 6'ncısı düzenlenen zirvede, iki gün boyunca bin 200'e yakın üst düzey iş, ekonomi ve siyaset dünyasının isimleri görüşlerini aktaracak.

Açılış konuşmasını Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yaptı.

Türkiye ekonomisinin çok ciddi ve büyük boyutlu şoklara karşı büyük direnç gösterdiğini belirten Şimşek, bunun da temellerin sağlam olduğunu gösterdiğini söyledi. Şimşek, "Türkiye'nin hikayesini güçlü kılacak reformların başında yönetimde istikrarı sağlayacak anayasa reformu var" dedi.

 "Türkiye asla ve asla geri gitmeyecek, demokratik bir resosyona girmeyecek, dışa kapanmayacak" diyen Şimşek, "İşgücü piyasasında uzun bir süredir tartışılan konular tekrar taraflarla gündeme gelecek. Kalkınma Bankası'nın yeniden yapılandırılmasının yanında, ayrıca tamamen gelecek vadeden firmalara uzun vadeli destek verecek bir yapı üzerinde çalışıyoruz. Kamunun personel anlamında, idari anlamda yeniden yapılandırılması gündemde. Bütün kamunun verdiği hizmetleri, süreçleri e-Devlet'e taşıyacağız" değerlendirmesini yaptı.

Şimşek, dışarıda bir 'Türkiye otoriterleşiyor' algısının olduğunu ancak bunun doğru olmadığını ifade ederek, "OHAL'i isteyerek getirmedik, biz bunu kalıcı çözüm olarak görmüyoruz." diye konuştu.

"Bazı Avrupa ülkeleri, referandum konusunda Batı ilkelerine yakışmayan tutum içine girdi" yorumunu yapan Şimşek, "Bunu anlamakta zorlanıyoruz, onların seçim süreci ile ilgili olduğunu düşünüyoruz. Bütün dünyada liberal demokrası baskı altında, can çekişiyor. Dünya ciddi bir tehlikeye girmiş durumda, Avrupa bugün birçok alanda ya 1. Dünya Savaşı ya da ortaçağa dönmüş durumda. Liberal demokrasinin yaşatılması lazım" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.