Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uludağ, 15 Aralık’ı bekliyor

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da yeni sezon 15 Aralık'ta açılacak. Tadilat nedeniyle kapalı olan oteller, çalışmaları sezona kadar bitirmeye çalışıyor. Kar kalınlığının 10 santimetreye yaklaştığı zirvede,...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uludağ, 15 Aralık’ı bekliyor
Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da yeni sezon 15 Aralık'ta açılacak. Tadilat nedeniyle kapalı olan oteller, çalışmaları sezona kadar bitirmeye çalışıyor. Kar kalınlığının 10 santimetreye yaklaştığı zirvede, günübirlikçiler karın tadını çıkartıyor.

Özel otel ve kamu olmak üzere toplam 40 civarında tesisin bulunduğu Uludağ’da, kayak pistleri yavaş yavaş kar tutmaya devam ediyor. Sezon açılmadığı için büyük bir sessizliğin hakim olduğu zirveyi, günübirlikçilerin eğlenceleri şenlendiriyor. Bursa’dan Uludağ’a kadar yürüdüklerini belirten bir grup genç, kar manzarasının tadını çıkarttıklarını söyledi. Gençlerden Mehmet Öztürk, Uludağ’ın tadını çıkarttıklarını söylerken, Hakan Güler, “Bu kadar kar beklemiyorduk. Güzel bir manzara ile karşılaştık. Gayet güzel.” dedi. Ahmet Örencik ise “Bursalı olduğumuz için çok şanslıyız. Bursa ve Uludağ çok güzel bir yer. Şu an sezon kapalı, kayak yapamadık ama biz sporcuyuz. Kondüsyon açısından bunu değerlendiriyoruz, yürüyüş yapıyoruz.” diye konuştu.

OTELLER KAPALI, 10 ARALIK’TAN SONRA AÇILACAK

Uludağ’da turistlere kayak takımı ve kar motoru hizmeti veren Ercan Erdoğan, zirvede sezon hazırlıklarının devam ettiğini dile getirdi. Otellerin yoğun bir şekilde çalıştığını, tadilatların yapıldığını belirten Erdoğan, şunları söyledi: “Sezon ayın 15’inde açılıyor. Şu an kar yağması çok önemli değil. Eriyip gidebiliyor. Geçen sene 1 Kasım’da yağdı ama tutmadı. Sezona yakın yağması daha önemli. Biz bu sene teleferiğin oteller bölgesine gelmesiyle işlerimizde bir yoğunluk bekliyoruz. Teleferiğin mutlaka bize faydası olacaktır. Geçen sene kar yağmadığı için sezon kötüydü, bu sene inşallah iyi olacak.”

ÇARŞAMBA’YA KADAR KAR VAR

Öte yandan, Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, zirvede kar kalınlığı 10 santimetreye yaklaştı. Hava sıcaklığının eksi 2 dereceye kadar gerilediği Uludağ'da, 26 Kasım Çarşamba gününe kadar kar yağışının devam etmesi bekleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.