Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ulaştırma Bakanı Arslan: "Türkiye çift başlılıktan çok çekti"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye’nin geçmiş yıllarda çift başlılıktan çok çektiğini söyledi. İşçilerle yemek yiyen Arslan, vatman koltuğuna oturup tramvay kullandı.Uludağ’daki ekonomi zirvesinden sonra...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2017 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2017 21:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ulaştırma Bakanı Arslan: "Türkiye çift başlılıktan çok çekti"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye’nin geçmiş yıllarda çift başlılıktan çok çektiğini söyledi. İşçilerle yemek yiyen Arslan, vatman koltuğuna oturup tramvay kullandı.

Uludağ’daki ekonomi zirvesinden sonra Bursa’da bir dizi ziyaretlerde bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Durmazlar Makine Fabrikasında işçilerle bir araya geldi. Yeni anayasa maddelerinin getireceklerinden bahseden Arslan, “Nerede olursa olsun eğer bir çift başlılık varsa oradan verim alma şansımız yok. 15 yıldır çok şey yaptık. Türkiye’yi 3,5 kat büyüttük. Ama inanın ki bu cumhurbaşkanlarıyla ile başbakanların anlı anlayışta olması, aynı hedefe yürümesi ve iki başlılık yapmamasından kaynaklanmıştır. 1982 ve 2002 yılları arasını düşünürseniz, çift başlılıktan kaynaklı bu ülke o kadar çok çekti ki bunu örneklerle çoğaltmak mümkündür. Bazen tamam işte aynı düşünceden iki kişi, bu ülkeyi çok güzel idare ederler dedik ama olmadı. Sebebi ise cumhurbaşkanının ayrı yetkileri var. Başbakanın ayrı yetkileri var. Tabiri caiz ise tezgahın başında iki kişi var. Ama her birinin amacı farklı. Biri eğeceğim diyor sacı, biri ise hayır düzelteceğim diyor. Biri şu ucundan delersek diğer malzemelerle uyumu iyi olur diyor, diğeri ise diğer ucundan delelim diyor” dedi.

Geçmiş yıllardaki sıkıntıların artık yaşanmaması gerektiğini belirten Arslan, “İyi anlaşacağını düşündüğümüz kişiler bile bir anayasa kitabı fırlatma hadisesi ile Türkiye’yi bir gecede fakirleştirdi. Yani gecelik repo biranda bin katı oldu. Bu her gün gittikçe fakirleşmeniz demektir. Biz diyoruz ki sizin desteğiniz ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir dönem daha devam edebilir. Ama yarın ne olacak? Eskiden Türkiye’de planlama uzun planlı yapılmıyordu. Çünkü bir sonraki ayın maaşını verip veremeyeceğini bilmeyen bir ülkenin 5 yıllık planlama yapma şansı yoktu” diye konuştu.

Daha sonra fabrikayı gezen Bakan Arslan, ipekböceği ve tramvayları inceledi. Vatman koltuğuna geçen Arslan, kısa süre tramvay kullandı. Bakan Arslan, ardından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen toplantıya katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.