Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkyılmaz 8 aylık icraatlarını anlattı

Bursa’nın Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 30 Mart’tan bu yana yaptığı icraatları anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2014 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2014 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkyılmaz 8 aylık icraatlarını anlattı
 Bursa’nın Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 30 Mart’tan bu yana yaptığı icraatları anlattı.

Türkyılmaz, basınla yaptığı kahvaltılı toplantıda, 8 aylık icraatları hakkında bilgi verdi. Mudanya Sosyal Tesisleri’ndeki toplantıda, bugüne kadar geçmiş dönemlerde yapılan borçları bir bir ödediklerini söyleyen Türkyılmaz, 30 Mart’ta belediyeyi 62 bin lirayla devraldığını, bugün belediyenin kasasında 2 milyon 600 bin lira olduğunu ifade ederek, “Ödenen borçlar bu rakamların dışındadır. Son anda BUSKİ’ye ait 500 bin liralık bir su borcu biz ödedik” dedi.

Başkan Türkyılmaz yaklaşık 8 ayda yapılan çalışmaları başlıklarla özetlerken, 11 Ekim Mudanya Mütarekesi’ni birçok faaliyetle kutladıklarını, Türk Yıldızları’nı izleyen 100 bin kişinin takdirlerini aldıklarını, alınan tedbirler sayesinde her hangi bir izdiham ve olayın yaşanmadığını anlattı. Türkyılmaz, Mudanya’da eğitim, turizm ve tarım ürünlerini ön plana çıkararak, Mudanya ekonomisine katlıda bulunacağını söyledi.

Türkyılmaz, “300 çöp konteynırı aldık, 2 adet çöp kamyonu kiraladık. Başkanlık makamını belediye binasının en üst katına taşıyarak, belediyenin birimlerini tek çatı altında toplayıp vatandaşa kolaylık sağlamak istiyoruz. Arnavutköy Limanı’nda mendirek çalışması yapılıp 267 metre olan mendirek uzunluğunun 310 metreye çıkarılma işini önümüzdeki ay bitirmeyi hedefliyoruz.. MOBESE kurulumuna belediye olarak 300 bin lira destek olduk, daha sonra bu parayı Büyükbehir’den aldık. Geçen yıl 1 milyon 841 bin liraya yapılan akaryakıt ihalesini bu yıl yine aynı firmaya verdik, bu kez daha fazla akaryakıt harcamamıza rağmen bedeli 1 milyon 780 bin lira oldu. Geçen yıla göre zamlar olmasına rağmen daha aşağı çekilip yüzde 25’lere varan kazanç elde ettik” diye konuştu.

Türkyılmaz, birçok kaçak yapının mühürlenip 7 tanesinin yıkıldığını, ruhsatsız olan bazı çay bahçelerinin kaldırıldığını, önümüzdeki yıl sahillerde yapılan düzenlemeyle vatandaşların ücretsiz denize girmelerinin sağlanacağını anlattı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.