Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Türkiye'yi hükumetsiz bırakmayız"

Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hükümeti kurma görevini Türkiye'nin en büyük partisine vereceğini belirterek, "45 günlük süre başlamış olacak. Ümidimiz o ki, Ak Parti'nin kendinde duyduğu bu sorumluluğu diğer siyasi partiler de duyarak hükümet etme ve Türkiye'nin büyüme trendini devam ettirme sorumluluğunun altına imza atarlar. Bu konuda hem Türkiye’mizden, hem de siyasi partilerimizden ümitliyiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2015 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2015 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Türkiye'yi hükumetsiz bırakmayız"
 Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hükümeti kurma görevini Türkiye'nin en büyük partisine vereceğini belirterek, "45 günlük süre başlamış olacak. Ümidimiz o ki, Ak Parti'nin kendinde duyduğu bu sorumluluğu diğer siyasi partiler de duyarak hükümet etme ve Türkiye'nin büyüme trendini devam ettirme sorumluluğunun altına imza atarlar. Bu konuda hem Türkiye’mizden, hem de siyasi partilerimizden ümitliyiz" dedi.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği iftar ilçe protokolünü biraraya getirdi. Yemeğin ardından İTSO tarafından hazırlatılan tanıtım filmi sinevizyon aracılığıyla davetlilere izletildi.

 

"VATANDAŞ KOALİSYON EMRİNİ VERDİ"

İftar sonrası konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl'ün son 12 yılda geldiği noktayı paylaştı siyasi gündemi değerlendirdi. 7 Haziran’da yapılan seçim sonrasında vatandaşların ülkede bir koalisyon hükümetinin kurulması emrini verdiğini ifade eden AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Bu akşam çok güzel bir video izledik. 15 yılın bir özeti gibiydi. Gelişen, büyüyen İnegöl’ü Türkiye ile birlikte özetleyen bir video. Bu videoyu izlerken 13-14 sene öncesi aklıma geldi. OSB’deki fabrikaların kiralık olduğu, birçoğunun boş olduğu, işçilerinin işten çıkarıldığı, caddelerinde kamyon ve araçların dahi olmadığı, bomboş sokakların olduğu, küçük sanayi sitesinde birçok işyerinin kiralık olduğu ama kiracı dahi bulamadığı, işlerin neredeyse durma noktasına geldiği bir Türkiye’ydi o günler. İnegöl’de bir tane OSB vardı, küçük ve büyük sanayi sitesi vardı. Cerrah ve Yenice’de bir takım tesisler yeni yeni faaliyete geçiyordu. AK Parti hükümetleriyle beraber 2002 yılından sonra Türkiye’nin büyümesine, gelişmesine, özellikle iş dünyasının önündeki engellerin kaldırılması ve özel teşviklerin verilmesiyle Türkiye’nin büyümesiyle birlikte İnegöl’ün de o şahlanışına, büyümesine burada şahadet ettik, gözlemledik. Bu video da onun özeti gibiydi. Şu anda 2 tane OSB’miz var, 2 tane Islah OSB’miz var, 1 tanesinin de geçici olarak sicil numarasını aldık. Yani 3 tane OSB’miz var diyebiliriz, 4’üncüsü yolda. Küçük sanayimiz, büyük sanayimiz, ağaç sanayi sitemizin hepsi dolu. Hepsinde yeni yeni işyerleri yapılıyor. İnegöl ile birlikte sanayimiz büyüyor, gelişiyor. İnsanımız zenginleşiyor ve insanımızın refah seviyesi artıyor. Bunların en büyük göstergesi de izlediğimiz videodur. Tek başına iktidar süreci ile birlikte işadamlarına verilen desteği de pas geçmememiz gerekiyor. 7 Haziran’da yapılan seçim sonrasında vatandaşlarımız ülkemizde bir koalisyon hükümetinin kurulması emrini verdiler. AK Parti üzerine düşeni burada da sorumluluk bilinci ile yerine getirecek ve hükümetin kurulmasında aktif rol alacaktır. Meclis Başkanımızı seçeceğiz” dedi.

 

"TÜRKİYE’Yİ HÜKÜMETSİZ BIRAKMAYACAĞIZ"

Cumhurbaşkanının, Türkiye’nin en büyük partisine hükümeti kurma görevi vereceğini belirten Şahin, “İnşallah 45 günlük süre başlamış olacak. Ümidimiz o ki, AK Parti’nin kendinde duyduğu bu sorumluluğu diğer siyasi partiler de duyarak hükümet etme, Türkiye’yi hükümetsiz bırakmama, Türkiye’nin büyüme trendini devam ettirmede sorumluluk bilincinde olurlar. Bütün siyasi partiler bu anlayış ile kurulurlar, bu anlayış ile siyaset yaparlar. Bu konuda hem Türkiye’mizden, hem de siyasi partilerimizden ümitliyiz. İnşallah Türkiye daha da ileriye gidecek, büyüyecek ve işadamlarımızın yoğun olarak inandığı o 2023 hedeflerine, sosyal, kültürel, ihracat hedeflerine hep beraber ulaşacağız. 2002 yılında İnegöl’ün mobilya ihracatı 10 milyon dolarlar seviyesindeydi ama bugün 400-500 milyon dolarlar seviyesini yakalamış bir İnegöl ve sektör var. Bu inançla da Mobiliyum AVM gibi batı ekonomilerinde örnekleri çok olan ama onlardan da ileriye giden boyutta bir AVM ekonomiye, siyaset kurumuna, ülkemize, devletimize güvenden dolayı inşa edildi, yatırım yapıldı. İnşallah helal kazançlar elde ederler ve daha da büyütürler. İTSO’muzun İnegöl’de yapılan bütün ekonomik faaliyetlerde, sosyal projelerde imzasını bizatihi görüyoruz. 9 yıl meclis üyeliği yaptım. İTSO’da da çalıştım. Bugün Türk Standartları Enstitüsü’nden, KOSGEB’ten ve diğer kurumların temsilciliğinin alınmasından, hizmetlerin hızla yaygınlaştırılıp ulaştırılmasından, mobilya fuarından ve diğer faaliyetlerden övgü ile söz etmemiz gerekiyor. Yönetim kurulu başkanımıza, yönetimde ve mecliste bulunan arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Daha iyi şeyler yapmak, daha büyük hedefler koymak bizim elimizde. İnşallah daha büyük, daha güçlü hedeflere büyüyen Türkiye ile birlikte büyüyen İnegöl’ü hep beraber oluşturacağız” diye konuştu.

 

İTSO’YU ÇIKARIRSANIZ BOMBOŞ BİR İNEGÖL BULURSUNUZ

Gecede bir konuşma yapan İTSO Başkanı Metin Anıl, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın ilçenin gelişimine büyük katkılar koyduğunu hatırlatarak, "Son 30 yılda odanın her kademesinde görev alan bir arkadaşınız olarak bu hizmet yarışının onurunu ve gururunu yaşıyorum. Sizlerinde üye olarak bu onuru ve gururu içinizde hissetmenizi rica ediyorum. Odaya verdiğiniz aidatlar ile İnegöl ekonomisine güç kattınız. İnegöl için uygulamaya konan büyük projelere katkı sağladınız. Bunun için onur ve gurur duymalısınız. Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinde yurt genelinde şöyle bir algı vardır; ‘Oda para toplamaktan başka ne işe yarar?’ Başka odaları bilmem ama İnegöl Ticaret ve Sanayi Odasının yanında, içinde, arkasında olduğu, destek verdiği, ortak olduğu projeleri yok sayarsanız geriye bomboş bir İnegöl bulursunuz. Türkiye’nin 17. büyük ekonomisi olmakla övünüyoruz. 1 milyar 300 milyon dolar dış ticaret yapmakla gururlanıyoruz. Dış ticaret fazlası vermekle, OSB’lerimizle, fuarlarımızla, mobilya tanıtım grubumuzla ve daha sayamadığım bir sürü proje ile övünüyorsak, bunun içinde İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası vardır. Odamız bir ortak fayda kuruluşudur. Tüm üyeler ama dolaylı ama direkt olarak bu projelerin getirilerinden faydalanmaktadırlar. Bizler İnegöl’ün ticaretine ve sanayine yön veren kişiler, birlik ve beraberliğimizi sağladıkça, ortak aklı ortaya koyarak doğru bildiklerimizi yapmaya devam ettikçe, bölgenin ve Türkiye’nin parlayan yıldızı olmaya devam ederiz" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.