Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye'de bir ilk! Fotoğrafçılar FOTOBANK ile birleşiyor

Bursa Fotoğrafçılar Odasının düzenlediği yıl sonu değerlendirme toplantısı önceki akşam Ördekli Kültür Merkezinde yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2019 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2019 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye'de bir ilk! Fotoğrafçılar FOTOBANK ile birleşiyor

HABER: BURHAN KAYA

Toplantıda meslektaşlarına hitaben bir konuşma yapan Başkan Kamil Konuşkan 2018 ve 2019 yılının fotoğraf sektörü açısından zor bir yıl olduğunu, Fotoğrafçılıkta kullanılan ekipman ve sarf malzemelerin tamamının yurt dışından ithal edildiğini ve artan döviz kuru ile maliyetlerin astronomik rakamlara çıkarak fotoğrafçı esnafının zor duruma düştüğünü belirtti. Buna rağmen bu yüksek maliyetleri  müşterilerine yansıtmayarak fiyatlarda herhangi bir iyileştirme ya da zam yapmadıklarını kaydetti. 2020 yılı için vesikalık ve biyometrik fotoğraf fiyatlarında küçük bir iyileştirme yapılacağının altını çizen Konuşkan bu konu ile ilgili çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Bursa Fotoğrafçılar Odası Başkan Yardımcısı Fesih Tanrıverde ise konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi.

“Projenin Türkiye’de bir olduğunu söyleyerek Ankara’da konuyla ilgili çalışmaların yapıldığı biyometrik fotoğrafın bu projeden sonra her yerde tek sefer kayıtlara geçmesi yeterli olacaktır.” dedi.

Daha sonra sözlerine devam eden Tanrıverdi,  Sistem, Türkiye’nin neresinde fotoğraf çekilirse çekilsin hepsini bir server, yani bilgisayar ağında toplayacak. Fotoğraf, bu ağ sayesinde kamu kurumları tarafından kullanılabilecek. Yani vatandaş, hangi kuruma giderse gitsin, o kurumda kullanılması gereken fotoğraf, ağ üzerinden temin edilebilecek dedi. 

Fiyat Birliği.

Başkan Kamil Konuşkan biyometrik fotoğrafların çekilmeye başlandığı 2016 yılında tek fiyat uygulaması ile birlik olan Bursa Fotoğrafçıları Tüm Türkiye ye örnek olarak tek fiyattan biyometrik fotoğraf çekilmesini başlatmış ve fiyat birliği sağlanması açısından öncülük etmiştir dedi.

FOTOBANK

Kamil Konuşkan tüm Türkiye Fotoğrafçılar Oda Başkanları ile yılda 2-3 kez bir araya gelerek mesleki dayanışmayı üst düzeyde tuttukların ve yeni projeler geliştirdiklerini anlattı. Şu anda üzerinde çalıştıkları FOTOBANK sistemini üyelerine anlatan Konuşkan yakın bir zamanda bu sistemin oda üyesi olan fotoğrafçıların kullanımına sunabileceklerini belirtti.

Sistemin işleyişi hakkında bilgiler veren Konuşkan sözlerine şöyle devam etti.

 “Bizim fotoğrafçılık sektörünün en başından gelen işlerden biri vesikalık. Ama son zamanlarda vesikalıklarda çeşitli handikaplar yaşanmaya başladı. Bu handikapların başında devlet kurumlarının vesikalıkları kendi çekmeye başlaması geliyor. Kamu kurumlarına kurulan foto kabinlerin işlerimizi azaltması, e-okul sisteminde okula fotoğrafçının gidip bütün okulu tekeli altına alması gibi durumlar neticesinde biz fotoğrafçılar, kayıplar yaşamaya başladık. Biz de bu kayıpları önlemek adına ‘foto bank’ projesine yönelik çalışmalara başladık.” 

Konuşkan, projeyi hayata geçirmek için TÜRSAT ile görüştüklerini, alt yapı desteğinin TÜRKSAT tarafından sağlanacağını söyledi.

“Biz fotoğrafçılar tarafından çekilen fotoğraflar, TÜRKSAT’ın kontrolü altında oluşturulan alt yapı desteği ve kişisel verileri koruma kanunun esaslarına uygun olarak bir bilgisayar ağında toplanacak” diyen Konuşkan, “Böylelikle kurumlar tarafından vesikalık fotoğraf çekilmeyecek” dedi.

İlerleyen günlerde proje ile ilgili daha fazla detayın ortaya çıkacağı ve projenin tam olarak netleşeceğini söyleyen Konuşkan konu ile ilgili üyelerine bilgiler vereceklerini söyleyerek toplantıya katılan meslektaşlarına teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.