Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turgay’ın kara kutusu konuştu

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Yardımcısı Turgay Erdem’in gayrı resmi işlerinde para transferini sağladığını iddia eden ‘çantacı’sı Bursa Haber’e itiraflarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2019 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Turgay’ın kara kutusu konuştu

Murat DORUK

Nilüfer Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey ile Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Erdem’in getir götür işlerini yaptığını iddia eden ismini vermek istemeyen ‘çantacı’ diye tabir edilen şahıs Bozbey ve Erdem’in kendisine verdikleri sözü tutmayarak mağdur ettiğini, bu yüzden de vicdanen rahatsız olduğunu belirterek itiraflarda bulundu. Çantacı M.A. gazetemizde çıkan haberleri görünce her şeyi anlatmak istediğini söyledi. Turgay Erdem’in getir götür işlerini yaptığını iddia eden çantacı M.A. “Ankara’ya ve Türkiye’nin birçok yerine sürekli evrak götürüp getiriyordum. Turgay Erdem Bursa’da bana Konak Caddesinde bir ev kiraladı ve altıma da bir Linea marka araç verdi. Turgay Erdem’ in odasına girerdim. Bana evrakları verirdi. Ankara’ya defalarca elden para götürdüm. Ankara’ya götürdüğüm paralar orada dağıtılırdı. Ankara’da avam projeler hazırlanır, bu projeleri pazarlardı. Ankara’da Erkan Z. Ve Hayrettin Z. Adlı kişilere birçok kez para götürdüm. 30 ila 150 bin TL arası değişen rakamlardı. Hayrettin Z. Avrupa fonlarından Romanya’nın kullanmadığı fonları Nilüfer Belediyesi için alamaya çalışırdı. Hayrettin Z. para götürdüğümde benimle ilgilenir, para verir,  Ankara’da misafir ederdi. Ayrıca Ankara’da sıra gecelerine götürürdü. Hatta bir kez misafir ettiği otele bayan arkadaşını yolladı. Ben öyle şeylere karşı olduğum için kızmıştım ve bir daha böyle bir şey yapmadı. Bana ters geliyor çoluk çocuğum var dedim. Gelen kadını da kovmuştum. Nilüfer Belediyesi’nden gelen parayı 1 günde yiyordu” diye konuştu. 

BELEDİYENİN İŞLERİ S. İNŞAAT’DA

Nilüfer Belediyesi’nin işlerinin Bursa’da bulunan S. İnşaat adlı firmaya verildiğini söyleyen çantacı, “Celal Y.,Turgay’ın çok yakın arkadaşıydı. Defalarca Celal’den para alıp Turgay’a odasında verdim. Turgay, Mustafa Bozbey’i yanımda arayıp Celal’den geldiğini dahili hatlardan söylüyordu. Hesap işlerini Mustafa Bozbey ve Turgay Erdem beraber planlıyordu. Hatta belediyeye alınacak çiçekleri bile Celal Y. organize ediyordu. Her alımda Celal Y.’nin bir komisyonu vardı. S. İnşaatı şuan Celal Y. askıya aldı. Konuşurlarken duydum. Firmayı değiştireceklerdi. Vergi cezası gelmesin diye matrah artırımına girdiler. Celal Y. çok göze batmasınlar diye şimdi firmayı değiştirdiler. Sanırım şimdi de R. İnşaattan aynı işleri yapıyorlar. Bütün işlerini ben yapıyordum. “Gölyazı’dan bana Turna veya Sazan al getir” derdi. Gider alır, evine götürürdüm” ifadelerini kullandı.

‘MAĞDUR EDİLDİM’

Ankara’ya gidip gelmek için daha sonra kendisine siyah bir Mercedes minibüs tahsis edildiğini itiraf eden çantacı, “Evrakları onla götürüp getiriyordum. Beni kandırdılar. Birçok vaatte bulundular. Hiçbirini yapmadılar. Şuan geçinemiyorum, mağdur edildim. Ankara’daki Hayrettin’e milyonlarca lira para vermişimdir. Turgay, hiçbir şeyden korkmuyor. Sanırım Ankara’da Hayrettin, Turgay ve Mustafa Bozbey’in davaları için Ankara’da birilerine para veriyordu. Mahkemeleri sürekli kazanıyorlardı. Fazla detayı bilmiyorum ama konuşulanlardan anlıyordum” diyerek itiraflarda bulundu. Çantacının itirafları devam edecek…

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.