Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turgay Erdem’e soru; Lotus da yıkılacak mı?

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Hasanağa Mahallesi’nde göl manzaralı villa yaptığı iddialarıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Erdem, Bursa’daki bütün kaçak inşaatların yıkılmasını teklifinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2019 23:49
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2019 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Turgay Erdem’e soru; Lotus da yıkılacak mı?

Murat DORUK

Nilüfer Hasanağa’da orman alanında göl manzaralı villayı kaçak olarak yaptığı, yaptırdığı veya göz yumduğu iddialarına muhatap olan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “bu bina benim değil. Benim başkanlığımdan önce inşaatı başlatılmış. İmar Affından yararlanmış. Ama gerekirse yıkarız” açıklamasını yaptı.

Başkan Turgay Erdem’in bu açıklaması, akıllara Beşevler Mahallesi’nde, Bursa-İzmir Yolu üzerinde, Karayolları servis alanında ve imar planlarına göre de yeşil alanda yapıldığı iddia edilen Lotus projesini getirdi. Bölgedeki imar planlarının yargı kararlarıyla iptal edilmesine rağmen, Mahkeme kararlarının Nilüfer Belediyesi tarafından uygulanmadığını öne süren vatandaşlar şunları söylediler;

“Mahkeme kararında özetle;  Nilüfer İlçesi, Beşevler Mahallesi, 631 ada, 1 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine ilişkin Bursa 2. İdare Mahkemesi’nin 27.12.2017 tarih, 2017/1888 Esas sayılı Yürütmeyi Durdurma Kararı verilmiş ve imar planları iptal edilmiştir. Böylece, söz konusu alan Yeşil Alan olarak hukuken karara bağlanmıştır.

Bu karar üzerine Büyükşehir Belediyesi üzerine düşen görevi yerine getirmiş ve 1/ 5 bin ölçekli imar planlarında bölgeyi, söz konusu arsayı Yeşil Alan olarak ilan eden plan değişikliğini yapmıştır. Nilüfer Belediyesi ise Mahkeme kararını yok sayarak inşaatın devamı için Mahkeme’nin Yeşil alan kararını imar planlarına işlemediği görülmektedir.

Sayın Turgay Erdem, Hasanağa’da ortaya çıkan kaçak villa ile ilgili olarak kendisinin suçlanması üzerine bir açıklama yapmış. Başkanın bu açıklamasını okuduk. Villanın kendisine ait olmadığını fakat arkadaşının kardeşine ait olduğunu ifade ediyor.

Bütün bunlar, hukuk çerçevesinde ele alınması gerekli konular.

Bizler, kaçak villa iddialarına bu kadar hassasiyet gösteren Belediye başkanının, aynı hassasiyeti Beşevler mahallesinde yapılmakta olan Lotus isimli proje içinde göstermesini istiyor ve bekliyoruz. Kendisine basın aracılığıyla da soruyoruz; madem bu kadar çevreci, yeşil alanları koruyan, hak, hukuk temelinde bir kamu yönetimi uyguladığını ifade eden başkansınız o zaman, hukuka aykırı yükselen, yapımı devam eden Lotus projesini de yıkacak mısınız?”

Nilüfer halkının bu haklı bulduğumuz isteğini bizler de sorumlu gazetecilik ve habercilik ilkeleri dahilinde siz okurlarımızla ve Bursa kamuoyu ile paylaşıyoruz. Nilüfer Belediyesi başkanı Turgay Erdem başta olmak üzere, belediye görevlilerinin vereceği cevabı bekliyoruz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.