Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tunçak: "İnsan merkezli anlayış oturacak"

Bursa Haber’e konuşan AK Parti Genel Merkez Siyasi Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Mehmet Tunçak, son yargı reformunun çok önemli olduğunu söyleyerek, “İnsan merkezli anlayış oturacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2019 02:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tunçak: "İnsan merkezli anlayış oturacak"

HABER: ÖZGÜR EKİNCİ

AK Parti 23. Dönem Bursa Milletvekili Ak Parti Genel Merkez Siyasi Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Mehmet Tunçak, Bursa Haber Gazetesi’nin konuğu oldu.  Son seçimler birlikte AK Parti’nin Bursa’ya ilgisinin arttığını söyleyen Tunçak, ilgiyi Bursa’ya son dönemde sık sık bakanların gelmesinden anlaşıldığını belirterek, “Bursa Türkiye’nin parlayan yıldızı” ifadelerini kullandı.

BURSA, DEVASA BİR ŞEHİR

Bursa için dönem dönem neler yapılacak, herkesin iyi bir şekilde planlaması gerekiyor” diyen Tunçak “Alinur Bey’in (Aktaş) bu noktada şehri daha ileriye taşıyacağına inanıyorum. Çünkü turizminden tarımına, ekonomisinden eğitimine Bursa, devasa bir şehir. Uzman bir ekiple yapılacak planlamalarla bu şehir, Cumhurbaşkanımızın verdiği yatırım müjdeleriyle daha iyi bir noktaya taşınacaktır” dedi.

YENİ YARGI REFORMU

Hukuk anlamında önemli gelişmelerin de olduğunu ifade eden Mehmet Tunçak şunları söyledi: “Yeni yargı reformu, Türkiye’nin demokratik niteliğine katkı sunacak ve insan merkezli bir anlayış oturacak. Diğer yandan adliyeler noktasında yeni yapılar yapıldı. Hukukta hem içerik hem de fiziki mekan olarak ciddi iyileştirmeler yapıldı.”

İNFAZ DÜZENLEMESİ

Kamuoyundaki af tartışmalarına da değinen Tunçak, bunun bir af olmadığını ifade ederek şunları söyledi: “Bu bir af değil infaz düzenlemesi. Af denince bir beklenti oluşuyor. Bunun ne olduğunu belirlemek önemli. Cumhurbaşkanımız da ifade ettiği gibi; Adam öldürme, örgütlü suçlar, terör suçları, uyuşturucu suçları, cinsel istismar suçları ve mükerrer suçlar bu düzenlemenin dışında. Bunlara yönelik kesinlikle bir uygulama yok. En son Milliyetçi Hareket Partisi teklifini geri çekti. Geri çekme şuan mecliste yapılan çalışmalardan dolayı AK Parti’nin önünü açmak içindir. İnfaz düzenlemesi zannediyorum, bütçe görüşmelerinden sonra tekrar gündeme gelecektir.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.