Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trump halkın içinden gelen bir isim

Bursa Genç Sanayici, İşadamları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD)’ın Almira Otel'de düzenlediği toplantıya konuşmacı olarak katılan Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, “ABD’nin yeni başkanı Doland Trump, halkın içinden gele birisi. İnsanlarla ilişkileri fevkalade. Böyle olmasaydı Amerikalılar onu seçmezlerdi” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2016 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2016 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trump halkın içinden gelen bir isim

Bilal KAYAALTI/BursaHaber Bursa Genç Sanayici, İşadamları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD)’ın Almira Otel'de düzenlediği toplantıya konuşmacı olarak katılan Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, “ABD’nin yeni başkanı Doland Trump, halkın içinden gele birisi. İnsanlarla ilişkileri fevkalade. Böyle olmasaydı Amerikalılar onu seçmezlerdi” dedi.

Yaptığı yatırımlarla Türkiye ekonomisine katma değer katan Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Bursa Genç Sanayici, İşadamları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD)’ın düzenlediği sinerji toplantısının onur konuğu oldu. Genç iş adamlarına başarı hikâyesini anlatan Hüseyin Özdilek, iş hayatına dayısının yanında başladığını, yarım gün çalışıp, yarım gün de okula gittiğini anlattı.  8 bin 500 kişiye ekmek vermenin, haklarını vererek, enflasyona ezdirmeden çalıştırmanın gururunu yaşadığını belirten Özdilek; “ En iyi üretimi yapıp, en uygun fiyatla piyasaya sunmak gerekiyor.  Eğer bu yapılamıyorsa, en iyi yapanı da alkışlamak gerektiğini söyledi.”  Programda konuklara hitaben kısa bir konuşma yapan GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, işi bilmeyenlerin şirket kurup pazara girmesinin çok büyük sıkıntılar meydana getirdiğini aktardı Kaya; “merdiven altında imalat yapıp sigortasız işçi çalıştırılıyor, inceleme araştırma yapılmadan, ben de bu işi yaparım diyenlerin 6 ay sonra battıklarını görüyoruz. Buna en güzel örnek inşaat sektörüdür. Çorba parası kazanmak için kolları sıvayıp iş hayatına atılmak olmaz” dedi.

‘ÜLKELERDE MENFAATLER ÖNE ÇIKAR’

Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, genç iş adamlarına zirveye nasıl çıktığı konusunda bilgiler verdi. Tecrübelerini paylaştı. Özdilek'in 1967'den günümüze kadar özel bir belgeseli var. Bizim hedeflerimizin belli, dürüstlük ilkesiyle hareket ediyoruz. Bu yılı sıkıntılarla geçirmemize rağmen yine de gidişattan memnun olduklarını söyledi. Çok sayıda SİAD başkanı ve iş adamının katıldığı gecede gündeme dair de açıklamalarda bulunan Hüseyin Özdilek, Birleşik Devletlerde yaşanan başkanlık yarışını değerlendirdi. Anketçileri ters köşeye yatıran Amerika’nın yeni başkanı Donald Trump’un devlet tecrübesi olmamasının dezavantaj olmadığını söyleyen Hüseyin Özdilek şöyle konuştu: “Amerika Birleşik Devletleri'nde iki tane parti var. Seçilen ilk dört yılda ülkesini hizmet ediyor, halk devam derse, Beyaz Saray’da dört yıl daha Başkan olarak kalıyorlar. Şimdi yeni başkanlarını seçtiler. Tabi ki ABD, dünyanın en gelişmiş ülkesi, gayri safi milli hasılası yüzde 30’a yakın bir devlet. Dünya’da söz sahibi bir ülke. Trump gibi birisinin Birleşik Devletlerin yeni başkanı olmasını yadırgamıyorum. Halkın içinden gelen bir isim, iş adamı. Hayat tecrübesi çok yüksek. İnsanlarla ilişkisi fevkalade, eğer böyle olmamış olsaydı iş adamı olamazdı. Dolayısıyla insani ilişkileri zirve yapmış bir isim, vizyonu ve misyonu ile de bütün dünyaya daha pozitif olarak bakacağına inanıyorum. Cumhurbaşkanımız da Trump’un seçilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, “ Amerikan halkının tercihini hayra yormak” lazım dedi. Unutmamak gerekir ki herkes ülkesinden sorumludur. Ülkelerin dostu yoktur, dostluklar kâğıt üzerindedir,   ortada duran ve bilmemiz gereken menfaatleri vardır. Menfaatleri koruyarak adımlar atmak, ilişkileri gözde geçirmek gerekiyor. Biz Türkiye olarak çıkarlarımız doğrultusunda hareket etmek zorundayız, zaten ediyoruz “ dedi.  ABD’de yaşanan seçimin ardından dövizdeki artışın doğal olduğunu söyleyen Özdilek, “gelişmekte olan ülkelerde döviz rezervleri yeteri kadar olmadığı için sıkıntılar olabiliyor ama bu küçük dalgalanmaların büyük bir sorun yaratacağını zannetmiyorum” diye konuştu.

Sinerji toplantısına BALKANTÜRKSİAD Vakfı Başkanı Naci Şahin, İSSİAD Başkanı Yakup Altınöz, BOSİAD Başkanı İlker Oral, BUKİAD Başkanı Erdal Elbay, TUGİAD yönetim kurulu üyesi Jale Engin ve çok sayıda iş adamı katılırken, gecede GESİAD’ın yeni üyelerine rozetleri takıldı. Program, yeni üyelerle birlikte çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.