Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trio’da akıllara zarar uygulama

Nilüfer Görükle Merkezinde bulunan ve Üniversite alanına izinsiz kurulduğu iddiaları son günlerde tartışma konusu olan Trio AVM’nin tapularının iptal kararı açıklanmasının ardından ortaya pek çok iş ve hatalı yapıldığı öne sürülen işlemler çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2019 22:53
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2019 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trio’da akıllara zarar uygulama

MURAT DORUK

Bursa Üniversitesinin isminin Uludağ Üniversitesi yapılması ve kampus alanı olarak Görükle köy merası ile etrafındaki hazine alanlarının tahsis edilmesiyle bu konudaki hatalar zinciri başlatılmış. İddialara göre; Görükle belde belediyesi, üniversite kampus alanı içinde kalan yolları, köy yolu olduğu ve belediyeye ait olması gerektiği iddiasıyla 26 Mayıs 1994 tarihinde bir 1994-20/5 sayılı encümen kararı alıp yolların kullanılmadığı için alan tapularının belediye adına çıkarılması işlemlerini başlatmış. O dönemde Görükle Belediye Başkanı olan Hüseyin Akkuş, bugün CHP Bursa il başkanı.

Konu, 1 Temmuz 1994 tarihinde Nilüfer Tapu Müdürlüğü’ne kayıt tescilleri için gönderilmiş.

O dönemlerde Harita Mühendisi olarak Tapu Kadastro Müdürlüğünde görev yapan ve bugün ise AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı olan Ufuk Ay, konunun kanuni dayanağının bulunmadığı gerekçesiyle tapu kayıtlarının yapılmasına engel olmuş.

Fakat, dönemin koalisyon hükümetinde bulunan CHP’nin siyasi müdahalesi sonucunda Kadastroda Harita mühendisi olarak görev yapan Ufuk Ay, önce dosyadan el çektirilmiş, sonra da başka bir ile tayin edilmiş.

Böylelikle, Uludağ Üniversitesinde dönemin rektörü olan Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran ile Görükle Belediyesi arasında 57 bin 250 m2 alanın, kampus içindeki yollara karşılık devir edilmesine yönelik 08 Nisan 2005 tarihli protokol düzenlenip imza altına alınmış.

Olay, Üniversitede bundan tam 4 yıl önce, 2015 yılındaki rektör değişiminden sonra ortaya çıkmış. Rektörlük, beldelerin kapatılmasından sonra Trio ve etrafındaki arazilere sahip olan, sonra da burasını yeşil alan ve park yeri olarak kullanılması gerekirken Trio’ya devrini yapıp ticaret merkezi haline getiren ve betonlaştırıldığı iddiaları konuşulan Nilüfer Belediyesi’nden kampus içindeki alanların kendilerine devir edilmesini istemiş.

Nilüfer Belediyesi, bu isteğe olumsuz cevap vermiş.

Bu olumsuz irade karşısında da rektörlük olayı yargıya taşımış.

Gazetemizde Trio ile ilgili haberlerin yayınlanmasından sonra bizleri arayan okurlarımız pek çok yeni iddialarda bulundular.

Bu iddiaların en önemlisi ise Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Trio şirketi sahiplerinden Metin C. Arasındaki iş ve ticaret ilişkileri..

İddialara göre, Bozbey, Nilüfer Belediye Başkanı olarak Metin C. Ve şirketlerine sadece Trio değil, Nilüfer Fethiye Mahallesi merası olan ve park alanı yapılacağı gerekçesiyle hazineden belediye tarafından devir alındıktan sonra Podyum Park haline dönüştürülen 90 dönümlük alanın tahsisi de aynı kişilere yapılmış. Yine, Altınşehir’de bir özel okul alanı, park yapılacağı için alınıp, aynı aileye devir edilmiş.

Aradaki bu ilişkilere dikkat çeken okurlarımız, “Nilüfer Belediyesi ve başkanı Mustafa Bozbey ile Metin C. Ve ailesi arasındaki iş ve ticaret ilişkilerinin iyice araştırılmasını istiyorlar.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.