Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TRİO tapuları iptal oldu!

Nilüfer Belediyesi tarafından üzerine TRİO isimli AVM kurulan şirkete verilen arsaların Uludağ Üniversitesine ait olduğu, mahkeme kararıyla tescil altında alındı.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2019 23:50
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2019 23:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TRİO tapuları iptal oldu!

Ali AYDOĞAN

Nilüfer Belediyesi tarafından üzerine TRİO isimli AVM kurulan şirkete verilen arsaların Uludağ Üniversitesine ait olduğu, mahkeme kararıyla tescil altında alındı.

Nilüfer ilçesindeki CHP’li belediye ve başkan Mustafa Bozbey’in yeşil alanları ticarete açtığı, hazineye ait yerleri Belediye adına kiralayıp, daha sonra başkalarına ticari kazanç sağlayacak rantiye haline getirdiği yolundaki iddialarla ilgili gelişmeler durmak bilmiyor.

Gazeteniz Bursa Haber olarak, geçtiğimiz aylarda gündeme taşıyıp haber yaptığımız Görükle TRİO AVM ile ilgili adli gelişmelerin ilk etabı sonuçlandı. Bursa 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 2016/129 Esas numaralı dava dosyasıyla devam eden yargılamada, hakim kararını verdi.

Bursa ili Nilüfer ilçesi Görükle Sakarya Mahallesi 5361 ada, 8-17-22-80-85-88 parsel sayılı taşınmazların Nilüfer Belediyesine ait tapu kayıtlarının iptaline ve bu gayrimenkullara ve arsalara ait tapu kayıtlarının Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü adına tescil edilmesine karar verdi.

Nilüfer Belediyesi, kendi adına olmayan bu arazilere ise 2010 yılında yapılan bir protokolle üzerine AVM yapılmasına yol açmakla suçlanıyor.

Arazilerin, üniversiteye ait olduğu, Nilüfer Belediyesi’nin ise kendisine ait olmayan arazi ve arsaları, Görükle Belediyesinden kendisine geçmiş gibi tapu kayıtlarına tescil ettirerek, alanın sahibi olduğu iddialarını kabul etmiyor.

TRİO arazi ve arsalarıyla ilgili olarak Nilüfer Belediyesine karşı davanın açılmasına karar veren Uludağ Üniversitesinin rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, konuyla ilgili olarak, göreve geldiği tarihten itibaren uzlaşma aradıklarını ama Nilüfer Belediyesi’nin uzlaşma yerine, “buraları benim malım” diye diretmesi üzerine kanuni ve adli yollara başvurmak zorunda kaldıklarını söyledi. Rektör Ulcay, ,senelerdir yasal olmayan bir şekilde işgal altında olan arsa ve arazilerle ilgili olarak yaptıkları adalet mücadelesinde ilk aşamada haklı olduklarının anlaşıldığını ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.