Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Torun teşkilat ziyaretlerini sürdürüyor

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ve il yönetim kurulu üyeleri, ilçe teşkilatlarına teşekkür ziyaretlerini sürdürüyor. Torun, “Mudanya’yı ve Nilüfer’i almaya inanmıştık. Seçimleri almak için elimizden gelen gayreti gösterdik. Biz vicdanen rahatız. Bundan sonra Nilüfer’de en doğru muhalefeti yapacağız. Nilüfer’de galibiyet inşallah gelecektir. Çalışacağız ve gayret edeceğiz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2014 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2014 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Torun teşkilat ziyaretlerini sürdürüyor

İl Başkanı Torun ve yönetim kurulu üyelerinin dün ilk durağı AK Parti Osmangazi ilçe teşkilatı oldu. Cemalettin Torun ve beraberindekiler burada AK Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı’nın yönetim kurulu toplantısına katıldı. Toplantı sırasında seçim sonuçlarını değerlendiren Torun, seçimde elde edilen başarıdan dolayı İlçe Başkanı Cihat Çini ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Torun ve il yönetim kurulu üyeleri daha sonra AK Parti Nilüfer İlçe Başkanlığı’nın teşkilata verdiği teşekkür yemeğine katıldı.

Yemek sonrası AK Parti Nilüfer teşkilatına seslenen İl Başkanı Torun, 30 Mart seçimlerinin genel seçim havasında geçtiğinin altını çizdi. Torun, “Öyle bir yerel seçim oldu ki genel seçim havasına büründü. Bu nedenle birinci amacımız tüm belediyeleri kazanmak ve oy oranımızı mümkün olduğunca arttırmaktı. Çünkü gelişen olaylar bunu gerektiriyordu. Birileri Türkiye’ye tuzak hazırlamıştı. O tuzağın bozulması için de mutlaka çok yüksek oy oranlarına ulaşmamız gerekiyordu. Şükürler olsun birilerin oyunu bozuldu. Gerekli cevabı milletimiz sandıkta verdi” dedi.

“MUHALEFET TEK PARTİ GİBİYDİ”

Bursa’nın hiçbir zaman AK Parti’yi mahcup etmediğini belirten Cemalettin Torun, bazı ilçelerde muhalefetin iş birliği içinde olduğunu söyledi. Torun, “Bursa halkı bize her zaman Türkiye ortalamasının üzerinde bir oy verdi. 15 ilçe ve Büyükşehir Belediyesi’ni kazandık. Son dönemde gelişen olayların ardından muhalefet bazı yerlerde birbirini destekledi. Bursa’da 7-8 ilçede bunu somut olarak gördük. Seçim sonuçlarını analiz ettiğimizde bu durum net olarak ortaya çıktı. Bursa’da ve Türkiye’de öyle bir noktaya gelindi ki; bir tarafta AK Parti, bir tarafta diğerleri oldu. Sanki iki parti yarıştı. Muhalefet tek parti gibiydi. Bursa’da bunu gördük. Çok şükür ki, Bursa’da muhalefetin bu çalışması başarılı olamadı. Bursa’da bu işbirliği neticesinde kaybettiğimiz hiçbir ilçe yok” şeklinde konuştu.

“NİLÜFER’DE DOĞRU MUHALEFET YAPACAĞIZ”

AK Parti olarak 30 Mart seçimlerinde Bursa’da büyük bir başarı elde ettiklerini hatırlatan Torun, şöyle devam etti:

“Bu başarıya rağmen gönlümüzde bir burukluk oldu. Mudanya’yı ve Nilüfer’i almaya inanmıştık. Ama biz gayret etmekle mükellefiz. Nilüfer teşkilatımız gayretini sonuna kadar gösterdi, ben onlara teşekkür ediyorum. Biz kadere inan insanlarız. Seçimleri almak için elimizden gelen gayreti gösterdik. Biz vicdanen rahatız. Nilüfer’de çok güzel bir çalışma ortamı, birliktelik ve inanç vardı. Seçimlerdeki başarımızı Nilüfer’i alarak taçlandırmak istedik, fakat nasipte bu varmış. Nilüfer’deki seçim sonuçlarını irdeleyeceğiz. Nerede yanlışımız var, nerede hatamız var, bunu düzeltmek zorundayız. Bundan sonra Nilüfer’de en doğru muhalefeti yapacağız. Nilüfer’de galibiyet inşallah gelecektir. Çalışacağız ve gayret edeceğiz. Hepimiz elimizden geleni yaptık. Daha fazla çalışmamız gerektiğini anladık.”

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

İl Başkanı Torun, konuşmasında cumhurbaşkanlığı seçiminden de bahsetti. AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayını ilk turda seçtirmesi gerektiğini vurgulayan Torun, “4 ay sonra cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bu seçimde bize düşen görev şu; öyle bir çalışacağız ki AK Parti’nin gösterdiği adayı 10 Ağustos’taki ilk turda cumhurbaşkanı olarak seçtireceğiz. En yüksek oyu almak için elimizden geleni yapacağız. Ramazan bayramında eşimizle dostumuzla görüştükten sonra hemen saha çıkacağız. Bayramı seçim çalışmaları için sahada geçireceğiz. Bunu birinci turda bitirmek zorundayız. AK Parti kadroları olarak seçime her zaman hazırız. 7 gün siyaset, 8’inci gün tatil yapacağız. AK Parti’ye gönül verenler olarak biz böyle çalışmak zorundayız” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.