Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Torun: “En Büyük Temennimiz Hükümetin Bir An Önce Kurulmasıdır”

Ak Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Partisinin İl Başkanlık Binasında Gerçekleştirdiği Basın Toplantısı İle Gündemi Değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2015 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2015 22:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Torun: “En Büyük Temennimiz Hükümetin Bir An Önce Kurulmasıdır”
AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, partisinin il başkanlık binasında gerçekleştirdiği basın toplantısı ile gündemi değerlendirdi.
Son günlerde yaşanan terör olaylarını kınayan Başkan Torun, şehit olan güvenlik görevlilerine Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi. Torun, “Biraz önce de Şırnak’ta yapılan bir saldırıda iki görevlimizin şehit olduğu haberini aldık. İki de yaralımız var. Ben öncelikle bugün ve geçtiğimiz günlerde yaşanan olaylarda şehitlik mertebesine ulaşan tüm güvenlik görevlilerimize vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabırlar diliyorum. Yine yaralılarımıza Allah’tan acil şifalar diliyorum. Temennimiz İnşallah bu olayların bir an önce son bulmasıdır” dedi.
“TAŞIN ALTINA ELİMİZİ DEĞİL GÖVDEMİZİ KOYDUK”
AK Parti mensupları olarak terör olaylarının bitMESİ, ülkede refahın ve huzurun sağlanması için taşın altına adeta gövdelerini koyduklarını söyleyen Torun, “Bu konuda Sayın Başbakanımız ve tüm kademelerden partililerimiz her türlü adımın atılması çabasında oldu. Ülkemizin refahı, huzurun sağlanması için her türlü fedakarlık gösterildi fakat bu noktada özellikle sırtını PKK’ya yaslayan HDP, bu çabaları her zaman olduğu gibi istismar etti. Bizler milletimizin refahı için yine her türlü fedakarlığı göstermeye devam edeceğiz. Bu konuda ne yapılması gerekirse parti olarak, hükümet olarak yapılaması gereken her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Geçmiş dönemlerde de çözüm sürecinin kesintiye uğradığı, durduğu zamanlar oldu, ancak hiçbir zaman biz duruşumuzdan taviz vermedik ve vermemeye de devam edeceğiz. Biz, yıllardır ülkemizin çok çektiği terör belasından kurtulması için gerekli her türlü adımı atmaya devam edeceğiz. Bizim için bir can her şeye bedeldir ve bunun dışında hiçbir şeyi düşünmeyiz. Hükümetimiz ve devletimiz bu konuda kararlı adımlarına devam ediyor. Hükümetimiz PKK’nın ve onun siyasi uzantısı olan HDP’nin bu konudaki tahriklerine hiçbir zaman kapılmayıp, terörün sonu gelinceye kadar mücadeleye devam edilmesi tavrındadır. Anadolu coğrafyasında her zaman bu tür olaylar olmuştur, fakat ülkemiz çok güçlü bir devlettir. Yeri geldiğinde müdahale edilip bu tür olaylar durdurulmuştur. Bugün yapılanda budur” ifadelerini kullandı.
"BİZLER DÜNYANIN HER YANINDAKİ TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞIYIZ"
Algı operasyonları ile uzun bir süre Türkiye’nin teröre destek veren bir ülke gibi gösterilmeye çalışıldığını ifade eden Torun,Türkiye’nin her zaman her türlü terör örgütüne, terör faaliyetine karşı bir ülke olduğunun altını çizdi. Torun,“Bizler nasıl PKK’ya karşıysak, DEAŞ’a da karşıyız ve dünyanın hangi köşesinde olursa olsun tüm terör örgütlerine karşıyız. Birileri iki yüzlü tavırlar gösterebilir ama biz asla böyle olmayacağız. Birileri terörü lanetlerken kendilerine yakın gördükleri terör örgütünü kınamaktan dahi kaçınmaktalar. Bugün PKK terör eylemlerini sürdürürken bir siyasi partinin eş genel başkanı rahatlıkla ‘Biz sırtımızı PKK’ya dayadık’ diyebiliyor. Bir diğer eş değer başkan halka silahlanma çağrısında bulunabilecek cüretkarlığı gösterebiliyor. HDP’nin genel başkanı seçimler öncesinde birileri tarafından boyandı, cilalandı, cici çocuk olarak gösterildi ve partisinin barajı aşması konusunda HDP dışındaki bazı kesimler tarafından da desteklendi. Ancak bugün kandan beslenen bir örgütü kınayabilecek bir cesareti dahi olmadığını göstermiştir. Bu yüzden ben genel seçimlerde yapılan algı operasyonları ile HDP’ye oy vermiş kardeşlerimizi bir kez daha düşünmeye davet ediyorum. HDP artık bir Türkiye partisi olma yolunda bir an önce adım atmalı. Bölge halkına ve tüm Türkiye’ye yapılacak olan yatırımları desteklemesi gerekirken bugün yapılan yolları, barajları sorgulayan bir parti genel başkanı ile karşı karşıyayız” dedi.
Paralel yapı ile mücadele konusuna da değinen Cemalettin Torun, bu konudaki çalışmaların da aralıksız sürdürüldüğünü belirtti.
Koalisyon çalışmalarına da işaret eden Başkan Torun, milletin kararına her zaman saygı duyduklarını ve yaşanan sürecin ardından ortaya çıkacak kararda da genel merkezin her zaman olduğu gibi destekçileri olacaklarını vurguladı. Torun, şunları söyledi:
“Genel seçimlerin ardından milletimizin iradesi ile dört partili bir parlamento oluştu. Bizler milletimizin verdiği her karara saygı duyuyoruz. Yeter ki kararı milletimiz versin. Bu konuda Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu seçimlerden sonra milletvekillerimizle, il başkanlarımızla, MYK’mızla istişareler yaptı. Şu aşamada heyetler arasında görüşmeler yapılıyor. Dün Cumhuriyet Halk Partisi ile son görüşmeler yapıldı. Bizim temennimiz hükümetin bir an önce kurulmasının sağlanmasıdır. Bizler AK Parti olarak bu yolda elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve yapacağız. Türkiye’nin kaybedecek zamanı yok. Şu anda sanki ülkenin başında zayıf bir irade var görüntüsü oluşturulmaya ve bir kaos ortaya çıkarılmaya çalışılıyor. ama bunda da yanıldılar, çünkü hükümetimiz son ana kadar görevinin başında olacaktır. Koalisyon çabalarının ardından bir sonuç çıkmaz ve karar yine halkımızın iradesine bırakılırsa bizler her zaman olduğu gibi muhtemel bir seçime hazırlıklı olacağız. Çalışmalarımızı bu doğrultuda devam ettiriyoruz. Bizler yarın seçim olacakmış gibi her zaman hazırlıklı olan bir partiyiz. Bizler her zaman halkımızla iç içe olan bir partiyiz. Her fırsatta halkımızla bir araya geliyoruz. Önümüzdeki haftadan itibaren ilçe danışmalarımız başlayacak ve ay sonunda, bir tarih değişikliği olmazsa 29 Ağustos’ta Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’nun iştirakiyle il danışma meclisimizi yapacağız”.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.