Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'THY Bursa seferlerine başlamalı'

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD’ın 85. Genel İdare Kurulu (GİK) 600’e yakın MÜSİAD Üyesi İşadamı’nın katılımı ile Elazığ’da gerçekleştirildi. MÜSİAD Genel İdare Kurulu Toplantısı'na Bursa Şubesi'ni temsilen Başkan Hasan Çepni ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldılar.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2014 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2014 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'THY Bursa seferlerine başlamalı'

 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın da katıldığı toplantıda Bursa’nın Ulaşım Raporunu sunan MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni, Bursa'nın hava ulaşımı sorununu gündeme getirdi.

 

Üretim, istihdam ve ihracatta Türk ekonomisinin lokomotif kenti olan Bursa'nın ne yazık ki hala hava ulaşımından mahrum olduğunu vurgulayan Başkan Çepni, "3 milyonluk bir kent olan Bursa'nın hava ulaşımı konusundaki durumunu yurtdışında anlatamıyoruz. Bursa'ya ulaşmak için önce 1.5- 2 saatlik havayolu ile İstanbul'a gelip, sonra da hava ve yol şartlarına göre 4-5 saatlik ulaşım gerektiğini ifade etmekte güçlük çekiyoruz. Yabancılar böylesi ekonomik hareketliliğe sahip bir kente hava yoluyla ulaşımın olmamasını anlayamıyorlar" diye konuştu.

 

Bakan Elvan'a, İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'nda satılan biletlerin yüzde 27'sinin Bursa kaynaklı olduğu bilgisini de veren Başkan Hasan Çepni, "Türkiye'de birçok noktaya uçan, dünyada da hava ulaşımında marka olan THY Bursa'yı gözardı etmemeli. İlk etapta acilen belli noktalara iç hat uçuşlarının başlamasını istiyoruz. Belli bir planlama dahilinde yurtdışı seferler de başlamalı" dedi.

 

MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni, Genel İdare Kurulu'nda konunun takipçisi olacaklarını,  Bursa iş dünyası kuruluşları ve sivil toplum örgütleri ile Başbakan'a konuyu aktaracaklarını da sözlerine ekledi.

 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ise, taleple ilgileneceğini ve Bursa seferleri konusunda THY yetkilileri ile görüşeceğini kaydetti. Elvan, "Umarım konu Bursa kentinin beklentilerini karşılayacak şekilde çözülür ve Bursa’ya en kısa zamanda müjdeyi veririz" dedi.  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.