Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Termik santrale karşı yürüdüler

DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu üyeleri ve çevreciler, Çevre Bakanlığı’nın, DOSAB Termik Santral ÇED kararını onaylamasına tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2015 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2015 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Termik santrale karşı yürüdüler
  DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu üyeleri ve çevreciler, Çevre Bakanlığı’nın DOSAB Termik Santral için ÇED kararını onaylamasının ardından DOSAB Cami önünde bir araya geldi. Ellerinde ‘Bursa uyuma ovana sahip çık’, ‘termiğe inat yaşasın hayat’, ‘DOSAB bu kara sevdadan vazgeç’ ve ‘DOSAB’da termik santrale hayır’ pankartlarıyla DOSAB Müdürlüğü önüne kadar yürüdü.
  Sloganlar da atan grup adına açıklama yapan Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy, “Çevre Bakanlığı, Bursa’nın göbeğinde yılda 524 bin ton kömür yakacak bir tesise bilim insanlarının ve akademik meslek odalarının bütün bilimsel kanıtlarının hiçe sayarak olumlu görüş verdi. Bir kez daha halkın değil, sermayenin yanında olunduğunu gün yüzüne çıktı. DOSAB’da bulunan 100 patronun çıkarı için yüz binlerce vatandaşın sağlığının etkilenmesine göz yumuldu. Bursa kent merkezine kömür termik santral yapılması bir cinayettir. Güzel Bursa’nın içindeki insanlarla birlikte ölüme götürülmesidir. Biz Bursa’da yaşanan bu kent cinayetine itiraz ediyoruz. Sonuna kadar da direneceğiz” dedi.



  KÖPEĞİYLE EYLEME KATILDI
  ‘Tabiatta her canlının nefes alması eşit ve kutsaldır’ pankartı ile eyleme katılan bir vatandaşın ise köpeğine de yelek giydirmesi dikkatlerden kaçmadı. Köpeğiyle yürüyen çevreci vatandaş, herkesin temiz havayı solumaya hakkı olduğuna dikkat çekmeye çalıştı.
  DOSAB Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.
 
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.