Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tehditle Başkanlık!

Bursa Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği’nde (BESOB) 25 yıldır sürdürdüğü başkanlık görevini son seçimde de bırakmayan Arif Tak’ın seçimlerden hemen önce 104 odadan 65’ini ‘kapatmayla’ tehdit ettiği iddia ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2018 23:15
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2018 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tehditle Başkanlık!

MURAT DORUK

BESOB’daki seçimin hemen öncesinde yaşanan duruma isyan eden esnaf odaları, 65 odanın kapatılmasına gerekçe olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı mevzuatında yer alan gelir – gider dengesizliğinin gösterildiğini belirtiyor. Bakanlığa yakın kaynaklar ise söz konusu gerekçenin daha önce hiç uygulamaya konulmadığının altını çiziyor.

İSTİFA DİLEKÇESİ NEREDE?

Öte yandan, bir siyasi partiden milletvekili aday adaylığı başvurusu yapan Gürsu Şoförler Odası Başkanı Recep Kaya’nın mevzuat gereği istifa etmesi gerekirken, istifa dilekçesinin Arif Tak tarafından halen işleme konulmadığı; listede iyi bir sıra verilmemesi halinde Kaya’nın yönetimde kalabilmesi için sümenaltında bırakılacağı öne sürülüyor.

ARİF TAK'I KİM KORUYOR!

Gürsu Şoförler Odası Başkanı Recep Kaya'nın Bursa milletvekilliği için bir partiden aday adayı olduğu, istifa dilekçesini yazdığı  ancak söz konusu dilekçenin BESOB

Başkanı Arif Tak tarafından sümenaltı edildiği iddia edildi.

Eğer iyi bir sıra verilmezse yeniden oda koltuğundan kalkması için dümen yapıldığı iddiaları ayyuka çıkarken, bazı oda başkanlarının milletvekili aday olmak için resmi istifalarını vermelerine rağmen, yeni yönetimde yer alan Recep Kaya'ya Arif Tak'ın kıyak geçtiği iddiaları BESOB'u karıştırdı.

Bir kaç ay önce de bazı gazetelere '65 oda kapanıyor' diye hükümeti zorda bırakacak ve hükümetin 'Böyle bir durum yok' şeklindeki açıklamasına rağmen sanki algı yaratırmışcasına beyanat veren Arif Tak'ın bu tutumu 'Zamanlama manidar' yorumlarına neden oldu.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na yakın kaynaklar uygulamanın mevzuatta yer aldığını, ancak cumhuriyet tarihinde şimdiye kadar hiç uygulanmadığı belirtiyor. Hükümet ensafı ve odaları zor durumda bırakmamak için 'böyle bir durum yok' demesine rağmen Tak'ın bakanlığı tehdit aracı olarak kullanması büyük öfkeye neden oldu.

Gazeteniz Bursa Haber konuyla ilgili ayrıntıları aktarmaya devam edecek...

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.