Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM’de gerginlik

TBMM Katip Üyesi CHP’li Ali Haydar Hakverdi’nin, Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) üyeleriyle Meclis’te yapmak istediği basın toplantısı polis engeline takıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2016 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2016 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TBMM’de gerginlik
Hakan ŞANLITÜRK – Bursa Haber/Ankara TBMM Katip Üyesi CHP’li Ali Haydar Hakverdi’nin, Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) üyeleriyle Meclis’te yapmak istediği basın toplantısı polis engeline takıldı. Meclis Emniyet yetkilileri, Hakverdi’nin yanındaki dernek temsilcileriyle basın toplantılarının yapıldığı salona girişine izin vermedi.

Eğitim Öğretim yılının başlaması nedeniyle bu alandaki sorunları dile getirmek amacıyla basın toplantısı yapmak isteyen Hakverdi, Meclis Emniyet Amiri ile bir süre tartıştı. Basın kulisine giden kapının girişinde gerçekleşen hararetli tartışma yüzünden basın mensupları yaklaşık 45 dakika bürolarına gidemedi. Kasıtlı tavır sergilendiğini savunan Hakverdi, buna karşın Emniyet Amiri’nin emirleri uyguladığını ve nazik tavrından dolayı teşekkür ettiğini vurguladı. Tanrıverdi, “Bundan sonra bu tarz bir tablo yaşanmaması için gereken neyse yapacağım. Bunun hesabını da soracağım” şeklinde tepki gösterdi.



Hakverdi ve beraberindeki grup polisin kararlı tutumu nedeniyle kapı girişinde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında şu eleştiriler dile getirildi:

“2011-2012 döneminde yüzde 67 olan 5 yaş okullaşma oranı 2014-2015’de yüzde 54’e geriledi. 360 bin çocuğumuz okul öncesi eğitim almadan ilkokula başladı. Okul öncesi eğitim zorunlu olmaktan çıkarıldı. Kuran kurslarını denetleme yetkisi Milli Eğitim’den alınarak Diyanet’e verildi. Kız öğrencilerin okul bırakma oranı yüzde 41’e ulaştı. 2015-2016 itibariyle 15-29 yaş arası kız çocuklarının ve kadınların yüzde 43’ü okulda ve iş hayatında yer almıyor.Orta öğretim öğrencilerinin yüzde 32’si örgün eğitimden koparak açık liseye geçiş yaptı. Sadece İmam Hatip Ortaokulları açıldı. Diğer Meslek Liseleri’nin orta bölümü unutuldu. Devlet okullarına ayrılan bütçe azalırken özellere teşvikler verildi.Türkiye’nin öğrenci başına yaptığı harcama OECD ülkeleri arasında sondan ikinci olmasını sağladı. İdeolojik çalışma yapan dernekler okullarda faaliyet gösteriyor. Okullar camiye, camiler okula dönüştürülüyor. Laik, bilimsel, eşit, parasız ve kamusal eğitim istiyoruz.”

TBMM Katip Üyesi CHP'li Ali Haydar Hakverdi, bir süre öncede Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın Che Guevara’ya “katil kişilik, eşkıya, gerilla” sözlerine yönelik TBMM’de ‘Devrimci Liseliler’ grubuyla basın açıklaması yapmak istemiş ancak polis buna engel olmuştu. Hakverdi daha sonra üzerinde Che tişörtü bulunan oğlu ile basın toplantısı düzenlemişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.