Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taşkın alanına sosyal donatı!

Usulsüzlük, ihaleye fesat karıştırma gibi hakkında çok fazla iddia bulunan Bozbey şimdi de DSİ’nin ‘can ve mal kaybı’nın olabileceği uyarılarına rağmen halkın canını ve malını hiçe sayarak Misi Köyü’nde sosyal alan inşa ettiği iddia ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2019 02:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Taşkın alanına sosyal donatı!

Murat DORUK

Adı her gün farklı bir skandalla anılan Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in vukuatları bitmek bilmiyor. Şimdi de Misi Köyü Gümüştepe Mahallesi’nde Devlet Su İşleri’nin(DSİ) olumsuz rapor vermesine rağmen dere kenarında taşkın alanı olan bölgede sosyal alan yapımına başlandığı iddia edildi. WhatsApp ihbar hattımıza gelen iddia ve fotoğraflara göre Belediye konuyla ilgili proje ve dilekçeyi DSİ 1. Bölge Müdürlüğü’ne gönderiyor. Müdürlük de projeyle ilgili görüşünü bildirerek olumsuz rapor veriyor. DSİ 1. Bölge Müdürlüğü’nden gelen yazıda; “Söz konusu alan Nilüfer Çayı sol sahil şevi üzerinde, Nilüfer Çayı taşkın etki alanında kalmakta olup feyezan anında can ve mal kaybına neden olabilecek, peyzaj raporunda belirtilen faaliyetlerin yapılması Kurumumuzca uygun görülmemektedir” ifadeleri yer alıyor.

CAN VE MAL KAYBI UYARISI

Özellikle ‘can ve mal kaybı’nın olabileceği belirtilen rapora rağmen iddialara göre Nilüfer Belediyesi çalışmaya başlıyor. WhatsApp ihbar hattımıza gelen iddialar şu şekilde; “Misi Köyünde BUSKİ’nin de dere ıslah projesinin olduğu DSİ sorumluluğunda olan taşkın alanında DSİ Bölge Müdürlüğünün ekteki yazısında olumsuz görüşüne rağmen Nilüfer belediyesi tarafından duvar betonu yapılıp Üzerine teras yapılarak kaçak bir yapı oluşturulup sosyal alan olarak kullanılmak istenmektedir. Ayrıca imalat yapılan alanda imar planında yine ekteki haritada gösterildiği üzere köprü alanı bulunmaktadır ve ulaşım daire başkanlığı tarafından projelendirme çalışması yapılmaktadır.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.