Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihi Ulucami’ye mahyalar asılıyor

Ramazan öncesi tarihi Bursa Ulucamii’nin dev minarelerine mahyalar asılmaya başlandı.Mahya ustası Kahraman Yıldız ve ekibi, Ulucami’nin mahyalarını asmaya başladı. Tek şerefesi bulunan ve iki minare arası 70 metre olan Ulucami’ye 30 metrelik...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2017 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2017 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tarihi Ulucami’ye mahyalar asılıyor

Ramazan öncesi tarihi Bursa Ulucamii’nin dev minarelerine mahyalar asılmaya başlandı.

Mahya ustası Kahraman Yıldız ve ekibi, Ulucami’nin mahyalarını asmaya başladı. Tek şerefesi bulunan ve iki minare arası 70 metre olan Ulucami’ye 30 metrelik mahya asılacak. Mahyada ramazan ayının ilk 15 gününde ‘Aldatan bizden değildir’ hadis-i şerifi yer alacak. Titiz çalışmalar sonucu iki minare arasına çektikleri halatlara ince ince işledikleri mahyaları asan ekip, vatandaşlara da heyecan yaşattı.

43 senedir Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde çalışan baş usta Kahraman Yıldız, 5 seneden beri taşeron firma altında mahya işleri yaptığını belirterek, "Son mahyacı olarak geçiyoruz. Mahyanın doğum yeri Sultanahmet Camii. Sultanahmet döneminde Hafız Ahmet Çelebi Kefevi tarafından bir mahya sunulur. Padişah beğenir ve bütün selâtin camilere mahya asılmasını emreder. Ondan sonraki senelerde bütün camilere mahyalar asılmıştır. Bugün Ulucami’de düzenimizi kurduk. Akşam ezanında mahyalar yanmaya başlayacak. Bu sene, ’Aldatan bizden değildir’ yazacak. 4 kişilik bir ekiple geldik. Emekli olmama rağmen devam ediyorum. İnşallah bu meslek bitmez. İstanbul’da da 6 tane camiye mahya astık” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.