Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tahtakale Çarşısı ayağa kalkıyor

Bursa’nın en eski çarşılarından biri olan Tahtakale Çarşısı, Osmangazi Belediyesi tarafından yürütülen cephe sağlıklaştırma ve zemin kaplama çalışmaları ile yeniden ticaretin merkezi olacak.Geçmişi Çelebi Mehmet dönemine dayanan...

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2018 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2018 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tahtakale Çarşısı ayağa kalkıyor

Bursa’nın en eski çarşılarından biri olan Tahtakale Çarşısı, Osmangazi Belediyesi tarafından yürütülen cephe sağlıklaştırma ve zemin kaplama çalışmaları ile yeniden ticaretin merkezi olacak.

Geçmişi Çelebi Mehmet dönemine dayanan Tahtakale’de Osmangazi Belediyesi tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları, tamamlanma aşamasına geldi. Tahtakale Çarşısı İç Avlu Cephe Sağlıklaştırma ve Zemin Kaplaması Projesi kapsamında bölgedeki 52 dükkanın tamamının çatıları yenilenirken, yeni yağmur iniş boruları ve oluklar takıldı. Pencere ve kapı doğramaları değiştirilen dükkanlara yeni kepenkler takıldı. Dükkanların cephe çalışmalarının tamamlanmasının ardından 24 pazar tezgahı için de açılır kapanır tente yapılacak. Dükkanların cephe yenileme çalışmalarının yanı sıra çarşının iç avlusunun bin 500 metrekarelik zemin kaplaması için de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Tahtakale Çarşısı’ndaki çalışmaları yerinde inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’da tarihi mirası gün yüzüne çıkardıklarını belirterek, “Tarihi çarşılarımızdan biri olan Tahtakale Çarşısı, Bursamız için büyük önem taşıyor. Buradaki binalar, yıllar boyunca yıpranmış ve çürümüş. Buradaki 52 dükkanın restorasyonunu yapıyoruz. Şu anda sadece 6 dükkanın restorasyonu kaldı. Çalışmalarımız bittiğinde burası hem ticari olarak aktif hale gelecek, hem de tarihi doku yeniden gün yüzüne çıkmış olacak. Tarihi kimliği ortaya çıkaran, geçmişi geleceğe taşıyan güzel bir çalışma oldu. Tahtakale, geçmişte olduğu gibi ticari açıdan hareketlenecek ve esnafımıza canlılık getirecek. Tahtakale, yenilenen yüzüyle ticari hareketliliğin yaşandığı en önemli noktalardan biri olacak” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.