Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tabletlerle değil, sokakta oynadılar

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde çocuklar sokak oyunlarıyla keyifli anlar yaşadı.Kaymakamlık ve Yenişehir Belediyesi’nin katkılarıyla TOKİ Orhangazi Ortaokulu’nun gerçekleştirdiği “Anne Babamla Oyun Zamanı” adı verilen geleneksel sokak...

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2017 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2017 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tabletlerle değil, sokakta oynadılar

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde çocuklar sokak oyunlarıyla keyifli anlar yaşadı.

Kaymakamlık ve Yenişehir Belediyesi’nin katkılarıyla TOKİ Orhangazi Ortaokulu’nun gerçekleştirdiği “Anne Babamla Oyun Zamanı” adı verilen geleneksel sokak oyunları şenliği ilçe stadında gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, unutulmaya yüz tutmuş oyunların yeniden hatırlatılması maksadıyla düzenlenen sokak oyunları şenliğinin çok anlamlı olduğunu belirterek, “Teknoloji çağında çocuklarımız maalesef sokaklarda oynamaz oldu. Bizim geleneksel bir çok çocuk oyunumuz var. Bunları sizlere öğretmek ve tekrar o günleri yaşatmak için buradayız” dedi.

Belediye Başkanı Süleyman Çelik de, “Çocukluğumuzda oynadığımız oyunlar tarihe gömülüyor. Günümüzde herkesin elinde olan cep telefonu ve tabletler gençliği farklı bir yere götürüyor. Çocuklarımızı ihmal etmememiz gerekiyor” diye konuştu.

Daha sonra tombik, mendil kapmaca, körebe, bilye (cilli), topaç, çelik çomak, çember yarışları düzenlendi ve dereceye giren öğrencilere Belediye Başkanı Süleyman Çelik ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz tarafından madalya verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.