Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taban acil eylem planını açıkladı

Alinur Aktaş’ın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından 8 Kasımda İnegöl Belediye Başkanlığı görevine getirilen Alper Taban, acil eylem planını açıkladı.Taban, Royal Hotel’de düzenlenen programda basın mensupları...

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2017 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2017 18:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Taban acil eylem planını açıkladı

Alinur Aktaş’ın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından 8 Kasımda İnegöl Belediye Başkanlığı görevine getirilen Alper Taban, acil eylem planını açıkladı.

Taban, Royal Hotel’de düzenlenen programda basın mensupları ile bir araya gelerek eylem planını kamuoyuna açıkladı. Taban, “36 gündür görev yapıyorum. Yeni dönemi değerlendireceğiz, ama öncesinde bu görevi almamda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ekibimle ve teşkilatımla beraber İnegöl’ü en güzel yere getirmek için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Denetim ve kontrol mekanizmasının çok daha işlevsel hale gelmesi için bütün adımları atacağım. Kamuda bir savunma kültürü var. Bunları eski çalışma alışkanlıklarımızı bir kenara bırakıp yeni modelle, vatandaşımıza kulak veren, onu gerçekten can kulağıyla dinleyen ve sonuç odaklı çalışan bir kurum olmak zorundayız. Öncelikle kendi kurumumuzdan sorumluyuz. 23 daire müdürlüğümüz var, bunlardan gerekli brifingleri tamamladım. Yürüyen işlerde herhangi bir değişiklik yok” dedi.

Devlette devamlılığın esas olduğuna dikkat çeken Taban, “Bir belediye hizmet binası yapıyoruz. Saray değil, hizmet binası. Vatandaşımızın en güzel şekilde hizmet alacağı, fiziki şartlarının iyileştirildiği, hizmet kalitesinin artırıldığı, çevre ve meydan düzenlemesiyle beraber bir cazibe merkezi. Akhisar’da kapalı semt pazarı gerçekleştiriyoruz. Mehmet Çıracı katlı otoparkımız bitti. Türkiye’nin önemli projelerinden biri olan Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi 2 milyonluk bir proje. İnsan değer verdiğimiz gibi diğer canlılara da değer vermeliyiz. Şu an yüzde 95 seviyesinde. Parklar ve semt sahaları yapıyoruz. DOSTUM’da kamp alanı yaptık, bunları yüzde 90 oranında tamamladık. Şekibe İnsel Doğal Yaşam Çiftliği çok iddialı bir proje. Cumartesi günü gezdim, büyük oranda tamamlandı. Mahalle konaklarımız var. Taziye evinin temelini attık. Futbol sahası yapımları var. Cerrah Mahallesi meydan düzenlememiz var. Ayçiçeği Masal Parkı projemiz var. Kurşunlu Mahallesi’nde spor tesisi var. İnegölspor tesislerimiz, yarı olimpik yüzme havuzu çalışması, şehir parkının 2. etabı, yeraltı çalışmaları, yağmur suyu şebeke hattı çalışmaları, Ahmet Türkel Çevreyolu, köyden dönüşen mahallelerde mahalle konakları, eğitim alanında Sosyal Bilimler Lisesi, İnegöl Ortaokulu projesi, BUSKİ binası, İshakpaşa Camii ve yanı çevre düzenlemeleri, Kültür Evleri, mezarlık alan düzenlemeleri gibi projeleri de Büyükşehir desteğiyle yapacağız.“ şeklinde konuştu.

Meselelerin çözümü noktasında önemli gayret göstereceklerini duyuran Taban, “Bütün birimlerimizin temsilciliklerini yeni belediye hizmet binasında topluyoruz. Vatandaş belediyeye girdiğinde profesyonel bir ekip onu karşılayacak. Vatandaşa müdürlüklerle alakalı tek noktadan kaç hizmeti vermem mümkünse bunu vereceğiz. 300-400 kalem işin içinde 100 tane de olsa bizim için faydadır. Vatandaşıma o müdürlüğe git bu müdürlüğe git demek istemiyorum. Tek merkezden çözülecek olan problemleri tek merkezden çözeceğiz. Vatandaşımız geldiğinde sırasını beklerken personelim onu karşısına aldığında talebini bir an önce sonuçlandırmayla alakalı çözüm üretecek. Eğer çözümlenemiyorsa kendisine anında SMS olarak bildirilerek işin tahmini termini kendisine iletilerek yapılacak işin zamanı bildirilerek vatandaşın bize güven duymasını canı gönülden istiyorum. Hizmet masamızı çok önemsiyorum. Bunun yeni adı çözüm merkezi Sadece isim değiştirmiyoruz, çözüm merkezinde gerçekten çözen tarafta olacağız. Başkanımız büyükşehri ilgilendiren tüm konuları topladı. Bizler de İnegöl’de bizi temsil eden, dışarıya bakan yüzümüz olan arkadaşlarımızla profesyonel bir ekip oluşturuyoruz. 7/24 ve 365 gün çalışacağız. 08-17 arasında vatandaşın problemlerini çözüm merkezinden alıyorduk ama mesai sonrasında bütün cevaplarımız Zabıta Müdürlüğümüzün nöbetçi ekibine geçiyordu. Zabıtanın işi telefona bakmak değil, Zabıta sahada olup asli görevini yapacak” diye konuştu.

Başkan Taban, trafik master planıyla ilgili çalışmaların ve incelemelerin sürdüğünü belirterek, Atatürk Bulvarı’nın çift yön olması konusunda düşüncelerin yüzde 50’ler seviyesinde olduğunu ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.