Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Süslü Kadınlar’ Bursa’da caddeleri çiçeğe çevirdi

Bursa’da bisiklete olan farkındalığın arttırılması amacıyla bir araya gelen yaklaşık 500 kadın, renkli kıyafetleri ve süslü bisikletleriyle ’Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ etkinliğine katıldı.Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri...

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2017 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2017 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Süslü Kadınlar’ Bursa’da caddeleri çiçeğe çevirdi

Bursa’da bisiklete olan farkındalığın arttırılması amacıyla bir araya gelen yaklaşık 500 kadın, renkli kıyafetleri ve süslü bisikletleriyle ’Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ etkinliğine katıldı.

Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında kutlanan ’Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’ne atıfta bulunmak amacıyla Bursa Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda 500 kadının katılımı ile etkinlik düzenlendi. Şık kıyafetleriyle etkinliğe katılan kadınlar süslü bisikletleriyle pedal çevirdi. Bisikletli kadınlar polis eskortluğu eşliğinde Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda başlayarak yaklaşık 5 kilometre pedal çevirdikten sonra turu başladıkları yerde bitirdi.

Tur organizatörü Sümeyye Altan, "Süslü kadınlar bisiklet turu ilk olarak 2013 İzmirli kadınların bir araya gelerek oluşturduğu bir organizasyon. Bu beş yıl kadar kısa süre içerisinde aslında 50 şehirde süslü kadınlar bisiklet turu aynı anda başlayacak. Bursa’da bu sene ikinci kez süslü kadınlar olarak pedal çevireceğiz. Biz burada aslında kadınlar olarak bisikletli ulaşımı ve kadının da var olduğunu göstermek için toplandık. Bursa’nın en işlek caddelerinden biri olan Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndayız. Saat 17:00’da turumuz başlayacak ve aslında dikkat çekmeye çalıştığımız şey bisiklet sadece bir spor aracı değil aynı zamanda bir ulaşım aracı olarak da kullanılabilir. Böylelikle otomobilsiz kentler gününe de atıf yapmış olacağız" dedi.

Tura katılan Pelin İleri, "Böyle bir etkinliğin olması bizim için çok iyi çünkü belki araba süren insanların bisiklet süren insanlara karşı saygısı çoğalır. Hem de farkındalık yaşatmış oluruz. Aynı zamanda ulaşımımızı bisikletle de sağlayabiliyoruz. Bizim için maddi yönden de daha iyi oluyor’’ şeklinde konuştu.

Tura katılan Emel Aşyapan ise, ‘’Bu turla ilk defa geçen yıl tanıştım. Geçen yıl bu tura katıldığımda çok büyük bir heyecan duydum ve çok güzel bir etkinlikti bu yıl tekrar katıldım. Bu turda sesimizi duyurmak istiyoruz ‘’ arabadan in, bisiklete bin’’ sloganıyla turumuza devam ediyoruz’’ ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.