Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suruç'ta hayatını kaybedenler için tören düzenlendi

Suruç’taki patlamada hayatını kaybeden HDP Bursa milletvekili adayının eşi ve oğlu için şehir merkezinde tören düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2015 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2015 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suruç'ta hayatını kaybedenler için tören düzenlendi
Suruç'ta 32 kişinin öldüğü patlamada hayatını kaybeden HDP Bursa milletvekili adayının eşi Ferdane Kılıç ve oğlu Nartan Kılıç için tören düzenlendi. Anne Ferdane Kılıç’ın tabutuna Abhazya, oğlu Nartan’ın tabutuna ise Adige bayrağı asıldı. Eşini ve oğlunu kaybeden Metin Kılıç, törene,patlamadan hafif yara alarak kurtulan kızı Sinem Kılıç'la birlikte katıldı. Yakınlarının tabutunu omuzlayan baba-kız, metanetlerini korumakta güçlük çekti. Sinem

Kılıç, ağabeyinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Acemler Merkez Gasılhanesi’nden alınan cenazeler, geniş güvenlik tedbirleri altında tören için HDP Bursa İl Başkanlığı önüne getirildi. Törenin yapılacağı Fomara Meydanı'nın ve cenazenin geliş güzergahındaki yollar kapatıldı.
Alkışlarla HDP il binasının önüne getirilen cenazeler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Ferdane Kılıç ve Nartan adına bir yakını konuşma yaptı. HDP Bursa Milletvekili Asiye Kolçak, parti meclis üyesi olan Ferdane ve oğlu Nartan Kılıç’ın kanının yerde kalmayacağı söylerken, duygulu anlar yaşadı.
Konuşmaların ardından cenazeler, araçtan tören alanına indirildi. Baba Metin ve kızı Sinem Kılıç, tabutları taşıdıktan sonra kortejin önüne geçti. Grubun, “Unutmayacağız, unutturmayacağız” şeklinde pankart açması dikkat çekti. Törene CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da katıldı.   
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.