Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sümeyye Erdoğan Bursa'daydı: 'Bu ülkede yaşamanın bedeli artık daha ağır'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, “Artık bu ülkede yaşamanın bedeli daha ağır. Çünkü şehitlerimizin kanı, gazilerimizin üzerimizde hakkı var. Yetim kalan çocukların, dul kalan kadınların ahdi var. Artık işimiz daha çok, derdimiz daha fazla. Hainlerin açtığı gediği bizler yeniden onaracağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2016 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2016 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sümeyye Erdoğan Bursa'daydı: 'Bu ülkede yaşamanın bedeli artık daha ağır'
Aynı zamanda Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkan Yardımcısı olan Sümeyye Erdoğan, merkez Osmangazi ilçesindeki KADEM Bursa Temsilciliği'ni açtı. 2013'te kurulan derneğin kısa sürede büyüdüğünü belirten Erdoğan, "KADEM, derdi çok, vakti az, hedef sahibi kadınların işlerinden artırdıkları zamanı toplum hizmetine sunma gayreti içinde olduğu bir oluşumdur. Derdimiz öncelikle bu ülkeye hizmet etmektir. Bu yolda toplumun yarısını teşkil eden kadınların meselelerinin çözümüne kakı sağlamaktır" diye konuştu.

Türkiye'nin 14 yılda çok önemli bir sosyal dönüşüm gerçekleştirdiğini ifade eden Sümeyye Erdoğan Bayraktar, "Bu süreçte kadınların üstlendiği misyon, dikkate değerdir. 2002 ile mukayese ettiğimizde birçok alanda kadın varlığının çok daha etkin olduğunu görüyoruz. İş dünyasında kadının varlığı dikkat çekici biçimde artmıştır. 2003'te 114 bin olan kadın yönetici sayısı, 2016'da yüzde 82'lik artışla 208 bine ulaşmıştır. Kadın girişimciliği, inanılmaz bir artış göstermiştir. Kadınların yüksek öğretimde okullaşma oranı yüzde 13'ten yüzde 40'lara çıkmıştır. Kadınlar hemen her alanda eğitim almış, mesleki açıdan kendilerini geliştirmiştir" şeklinde konuştu.

Yakın zamanda Türkiye'nin çok önemli bir imtihandan geçtiğini ifade eden Sümeyye Erdoğan Bayraktar, “Türkiye, adeta bir beka meselesi ile karşı karşıya geldi. İstiklalimize kast eden bir darbe girişimi yaşadık. O geceye dair hepimizin tabii ki faklı hikayeleri var. Allah bir daha böyle bir geceyi bize yaşatmasın. Neyse ki milletimizin engin feraseti ve cesaretiyle bu işin üstesinden geldik. Bu ülkede adeta yeniden doğduk. 15 Temmuz hepimiz için bir milat, kurumlarımız için yeni bir evredir. Artık bu ülkede yaşamanın bedeli daha ağır. Çünkü şehitlerimizin kanı, gazilerimizin üzerimizde hakkı var. Yetim kalan çocukların, dul kalan kadınların ahdi var. Bunun için artık işimiz daha çok, derdimiz daha fazla. Hainlerin açtığı gediği bizler yeniden onaracağız. Her alanda ülkemizi ve milletimizi yüceltecek işler yapacağız. Hepimiz buna memuruz. 15 Temmuz gecesi kadınlarımızın duruşu, hepimiz adına bir gurur vesilesidir. Tankların karşısına dikilen kadınlarımızın cesaretini kutluyorum. 15 Temmuz'da bir destan yazılmışsa, kadınlarımız bu destanın kahramanlarıdır. Bu onur, yiğit erkekler kadar cesur kadınlarımıza da aittir" dedi.

Erdoğan, 15 Temmuz'un yüklediği yeni görevlerle KADEM çatısı altında hep birlikte önemli işler yapılacağına inandığını sözlerine ekledi. Konuşmanın ardından yeni temsilciliğin kurdelesi Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Bursa Valisi İzzettin Küçük ve KADEM Genel Başkanı Emine Sare Aydın Yılmaz tarafından kesildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.