Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Son karar milletin

TBMM, Ak Parti’nin 18 maddeden oluşan Anayasa Değişikliği teklifini kabul etti.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2017 20:16
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2017 20:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Son karar milletin

Ankara – Bursa Haber

TBMM, Ak Parti’nin 18 maddeden oluşan Anayasa Değişikliği teklifini kabul etti. Genel Kurulda, 339 oy alan değişiklik teklifinin hayata geçebilmesi için geriye sadece referandum süreci kaldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onaylayacağı tarihten sonra 60 gün geçmesinin ardından gidilmesi planlanan referandumda vekillerinin onay verdiği teklifle ilgili son kararı asıl olan millet verecek.

Başbakan Binali Yıldırım, teklifin kabülünün ardından Genel Kurul’da konuştu. CHP milletvekillerinin protesto ederek salonu terk etmesinin ardından Ak Partili milletvekilleri Başbakanı ayakta dinledi. Yıldırım, “Artık karar milletimizindir, milletin verdiği karar, başımız gözümüz üzerinedir” dedi.

18 maddeden oluşan teklifin tümü üzerinde sabah saatlerinde yapılan oylamaya 488 milletvekili katıldı.  Oylamada 339 kabul, 142 ret oyu kullanıldı; 5 oy boş çıktı, 2 oy ise geçersiz sayıldı. Sonuç iktidar milletvekillerince ayakta alkışlandı. 

İktidarın teklifine destek veren MHP cephesinde Genel Başkanı Bahçeli’den değerlendirme geldi.  Bahçeli, “Milletimiz için hayırlı uğurlu olsun. İnşallah Türk milleti, yapacağı kendi değerlendirmesiyle de yine milletimize bir fayda sağlayacaktır” dedi.

Değişiklik teklifine sert muhalefet yapan CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise basın açıklaması yaptı ve şunları söyledi:

“Milletten oy alıp milletin vekilliğini üstlenenler anayasa değişikliklerini görmeden imzalamışlardır. Onlara gerçek anlamda milletvekili denmez. Sarayın vekilleri milletin vekilleri olamazlar. AYM’nin yargıçlarına sesleniyorum. Anayasanın değiştirilmesi teklif edilemeyen maddelerine siz de sahip çıkmalısınız. Hukukun üstünlüğüne siz de sahip çıkmalısınız. Bu ülkede her yurttaşın özellikle de yargıçların görevidir. Bir önemli düzenleme daha. İlk kez bu parlamentoda iktidar kanadının ağırlıklı oylarıyla torba anayasa değişikliği gerçekleşmiştir. Bugün 21 Ocak 2017. Demokrasi tarihimiz açısından da önemli bir tarih. Parlamentonun kendi yetkilerini devretme tarihi bugün. Bu tarihin bizim milli kurtuluş savaşı açısından da büyük bir önemi vardır. Bu tarih aynı zamanda bir parlamentonun kendi tarihine ihanet tarihidir.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.