Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soğanlı'da kentsel dönüşüm başladı

Osmangazi Belediyesi’nin Bursa’nın kentsel dönüşümüne öncülük edecek vizyon projelerinden birisi olan ‘Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temeli Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldığı törenle atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2015 20:34
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2015 21:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Soğanlı'da kentsel dönüşüm başladı

Osmangazi Belediye Başkan Mustafa Dündar’ın, başlattığı kentsel dönüşüm hamlesinin ilk ayağı olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’ne ilk harç döküldü. Göreve geldiği ilk günden itibaren sağlıklı, modern ve yaşanabilir bir şehir inşa etmek için kolları sıvayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, törende yaptığı konuşmada, kentsel yenileme ve dönüşüm çalışmalarına esas teşkil edecek yaklaşım ve modellemeleri belirlemek için Nisan 2011’de ‘Şehircilik Akademisi’ni kurup, Türkiye’nin master plan hazırlayan ilk ve tek belediyesi olduklarını söyledi. Başkan Dündar, Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesinin Bursa’da kentsel dönüşümün fitilini ateşleyecek öncü ve örnek bir proje olduğunu ifade etti.

Osmangazi’nin son 50 yıldır yaşanan göçten en fazla etkilenen ilçe olduğunu dile getiren Başkan Dündar, Osmangazi’nin çarpık ve plansız yapılaşmadan en yoğun yaşandığı ilçe olduğunu, kaçak ve plansız yapılaşmanın sebep olduğu sıkıntıları ortadan kaldırmak için 2012’de master plan hazırlayarak kentsel dönüşüm adına en önemli attıklarını kaydetti. Başkan Dündar, “İlçenin toprak yapısı, mevcut bina stokları, afet riskine dayanıksız binaları, sosyal doku analizlerini yaparak, izlenecek yol ve müdahale şekillerini belirledik. Şehircilik Akademisi’nin öncülüğünde hazırlanan kentsel dönüşüm projelerinin mimari planlarını, felsefesini, sosyolojik ve psikolojik boyutlarını enine boyuna ortaya koyarak, yapılan çalışmaları da vatandaşlarla bire bir paylaşarak, bir yandan da ‘zihinlerdeki dönüşümü gerçekleştirdik” dedi.

“10 FARKLI NOKTADA KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPACAĞIZ”

Bursa’nın dönüşümüne öncülük edecek Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin dışında Kent Meydanı Kentsel Tasarım Projesi, Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi, Hisar Bölgesi Kentsel Dönüşüm ve Restorasyonu projeleri gibi şehrin 10 farklı noktasında kentsel dönüşüm projeleri geliştirdiklerini söyleyen Başkan Dündar, “Bursa’yı çarpık ve plansız yapılaşmadan dolayı oluşan kötü görüntüden kurtaracak en önemli adımlardan birisi olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, modern mimarinin tarihle harmanlandığı bir proje. 35 hektarı rezerv, 7 hektarı da riskli alandan oluşan projenin en dikkat çeken yönlerinden biri, yeşil alan ve sosyal donatı alanlarının, toplam alanın yüzde 85’ini kapsaması. Toplam 42 hektar alanı kapsayan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesinin hayata geçirilebilmesi için 120 bin metrekare alan kamulaştırılırken, 128 milyon TL’lik ciddi bir kaynak kullanıldı” dedi.

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesinde konut ve ticaret alanları, pazar alanı, ibadet, eğitim, sağlık alanları, spor tesisi, otopark, sosyal ve kültürel tesis alanları, yeşil alanlar, yaya ve bisiklet yolları gibi bir çok ayrıntı planlandığını ifade eden Başkan Mustafa Dündar, “İki etap halinde uygulanacak olan ve 20 ayda tamamlanması planlanan Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesinin ilk etabında, 2+1, 3+1, ve 4+1 olmak üzere toplam 223 konut, 86 ile 217metrekare aralığında değişen toplan 2 bin 512 metrekare ticarethane yer alacak” dedi.

Göreve yeni atanan Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü de, böylesine anlamlı bir projeyle göreve başlamaktan son derece mutlu olduğunu ifade etti. Kaymakam Ünlü, belediyelerimiz, hizmet odaklı yönetim anlayışları ile vatandaşlara daha iyi bir gelecek ve yaşam sunuyor. Osmangazi Belediyemizin hazırladığı Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi de, her yönüyle örnek bir proje. Başta Başkanımız Mustafa Dündar, olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, projenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“HER YÖNÜYLE ÖRNEK BİR PROJE”

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaptığı konuşmada, sağlıksız ve hızlı yapılaşmanın toplum açısından ağır bir bedeli olduğunu, bu bedeli de başta çocuklar ve aileler olmak üzere tüm fertlerin ödediğini söyledi. Kentsel Dönüşüm Projelerinin sağlıklı fert, sağlıklı aile, ve sağlıklı toplum yetişmesi adına örnek projeler olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, “Toplam proje alanının yüzde 85’i sosyal donatı ve yeşil alan olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, bu yönüyle örnek bir proje. Ben, böyle bir projeye imza atan Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a çok teşekkür ediyorum. İnşallah benzer projeler, Bursa’nın çok daha fazla noktasında hayata geçirilir ve tarih şehri Bursa’mız geleceğe güvenle taşınır” dedi. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Bakanlık olarak kendilerinin de, Bursa’nın bu gelişim ve dönüşümüne, yeni sağlık tesisleri inşa ederek destek vereceklerini ifade etti.

Sağlık Bakan Mehmet Müezzinoğlu, konuşmasının sonunda, Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesinin Bursa’ya hayırlı olmasını dileyerek, davetlilerle birlikte butona basarak projeye ilk harcı attı. Bakan Müezzinoğlu, daha sonra Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile birlikte örnek daireyi gezerek proje hakkında bilgi aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.