Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEVİNÇ ÇELEBİ İLE VATANDAŞ HATTI - Kumsaz halkı hizmet bekliyor!

Gençali Mahallesi Kumsaz Mevkiinde ikamet eden vatandaşlar, Kurşunlu ve gerekse Kumsaz bölgelerinde birçok hizmeti alamadıklarını ifade ettiler. Mahalle sakinleri, çeşitli medya kuruluşları ile irtibata geçerek isteklerini duyurmak istediklerini belirttiler.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2020 00:10
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2020 00:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SEVİNÇ ÇELEBİ İLE VATANDAŞ HATTI - Kumsaz halkı hizmet bekliyor!

Özel Haber: Sevinç Çelebi

Gençali Mahallesi Kumsaz Mevkiinde ikamet eden ve Kumsaz halkı adına bshaberler.com’a konuşan emekli öğretmen Hilmi Çetin, Kurşunlu ve gerekse Kumsaz bölgelerinde birçok hizmeti alamadıklarını ifade etti. Hilmi Çetin, dönem içerisinde çeşitli medya kuruluşları ile irtibata geçerek isteklerini duyurmak istediklerini belirtti.

İşte Vatandaş Hattı’na yansıyanlar...;

Çetin “Gençali Mahallesi Kumsaz Mevkiinde ikamet eden vatandaşlarımız hizmet bekliyor. 1980 yılından bu yana birçok hizmetler yapılmış olmasına rağmen bu gün yapılan hizmetlerin yetersizliği herkes tarafından biliniyor. Buna rağmen, nedense gerek Kurşunlu ve gerekse Kumsaz bölgelerin de birçok hizmeti alamadıklarını ifade eden sakinler, çeşitli medya kuruluşları ile irtibata geçerek isteklerini duyurmak istediler.

İlk bakışta masumane istekler olarak gündeme gelen bu isteklerin hedefinde Gençali Mahallesi Muhtarı Mürüvet Aslan Günay hakkında olumsuz yorumlar yapıldığını gözlemledim. Oysa Gençali Muhtarlığı ile yapılan görüşmelerde ortaya çıkan sorunların bu günün sorunları olmadığını 1980 lerden beri devam eden sorunlar olduğunu da biliyoruz.

Basın mensupları ile yapılan görüşmede Gençali Muhtarı Mürüvet Aslan Günay, sorunların neler olduğunu ve bu sorunları aşmak için çalışmaların artan bir hızla devam ettiğini belirtmiştir. Çalışmalarım sırasında Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Gemlik Belediyesi yetkilileri ile görüşerek problemleri bildiğini ifade etmiştir. Bu çalışmalar sırasında imkânlar ölçüsünde yol bakımları yapılmıştır. Ancak Kumsaz 50,100 hanelik bir bölge değildir. Yaklaşık 6,7 bin hanenin var olduğu bir bölgede takdir edersiniz ki hizmetleri yürütmenin ne kadar zor olduğunu da takdir edersiniz.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen Gençali Muhtarı olarak ben her konuda gerek şifai olarak ve gerekse yazılı belgeler ile ilgili makamlara müracaatlar tarafımdan yapılmıştır. Bu işlerin takipçisi olarak, bazı hizmetlerin kısa sürede çözümlendiğini bazı hizmetler için ise yeterli ödenek sağlanamadığı için beklemede olduğunu ifade eden Muhtar Mürüvet Aslan Günay, aşağıda maddeler halinde sunulan hizmetlerin bazılarında sonucunun alındığı, bazılarında ise çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

1-    Örneğin en önemli çalışmalarımızdan biri Altyapı olarak Buski’nin çalışmaları ile Şehir Şebeke suyu, Bursa’dan Kurşunlu ve Kumsaz halkımızın hizmetine sunulmuştur.

2-    Kumsaz sahil şeridi plaj, Kafe ve diğer hizmetler, Bursa Büyük Şehir Belediyesi tarafından yaptırılmıştır.

3-    Bu güne kadar sahil şeridi temizlik hizmetleri ve yaz öncesi tüm hazırlıklar Bursa Büyük Şehir Belediyesi Sahil Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından yapılırken 2020 yılı 20 Mayıstan itibaren itibaren Bu hizmetlerin yapılması işi bir protokol yapılarak Gemlik Belediyesine devredilmiştir.

4-    Artık gerek sahil şeridi ve gerekse Gençali Mahallesi Kumsaz mevkiinin temizlik işleri ile sahil şeridi plaj çalışmaları ve düzenlemeleri Gemlik Belediyesi tarafından yapılmaya başlanmıştır.

5-    Ulaşım sorunumuz bazı küçük eksikler olmasına rağmen sorun olmaktan çıkarılmıştır. Ancak; Gemlik Mudanya arası çalışan Minibüs Kumsaz meydanına girmemektedir. Bu sorunun da en kısa sürede çözümlenmesini talep ediyoruz.

6-    Alt yapı hizmetlerimizden kanalizasyon çalışmalarında (% 60) yüzde altmışı tamamlanmış durumdadır. Kalan işlerin yapımı için ise yeterli ödenek sağlandığı takdirde Kumsaz’da eksik kalan yerlerimiz tamamlanacaktır.

7-    Yapılan arıtma tesisleri tüm serzenişlere rağmen yapılarak hizmete alınmış ve en son sistem bir yapı olduğu için koku olayları dahi yaşanmamıştır. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Ayrıca yapılan görüşmeler sonrasında Arıtma tesislerinin önünde bulunan Atatürk Caddesi yetkililerce soğuk Asfaltlama yapılmıştır.  

8-    Ayrıca alt yapı çalışmalarımız devam edecektir. Örneğin Doğal Çalışmalarımız belki kısa bir zaman sonra başlayacaktır. Gemlik Belediyesi Başkan Yardımcısı Bayram Demir ile yapılan görüşmede gerekli malzemelerin siparişlerinin verildiğini ancak Pandemi nedeniyle bir miktar aksadığını ifade ederken, çalışmalara kısa bir zaman sonra başlanacağının müjdesini bizlere verdi dedi.

9-    Yapılan bu kanalizasyon çalışmaları nedeniyle Türk Telekom a ait telefon hatları zarar gördüğü için bazı sokaklarımızda telefon ve internet hizmeti alınamadı konusunda gerekli girişimler yapılmış ve sakinlerimizin bu hizmeti alabilmeleri için çalışmalara hız verileceği ifade edilmiştir.

10-  Kanalizasyon çalışmaları sonrası bu çalışmaları yapan firmanın yollara serdiği dolgu malzemeleri şiddetli yağışlar sonrası göletler oluşmaktadır. Ancak Bu konuda da Gemlik Belediyesi ile görüşmeler yapılmış ve imkânlar ölçüsünde yollara çakıl dökülmesi işlemi yapılacağı bildirilmiştir.

11-  2020 yılında meydana gelen yağışların çok yoğun olması nedeniyle Kumsaz’ın kuzeyinden geçmekte olan dere suları taşmakta ve tüm Kumsaz’ı olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Bu durumun önüne geçilmek için Gemlik Belediyesi ile görüşmeler yapılmış ve derenin taşmaması için bir araç yağış olacağı günlerde arıtma tesislerinin yanında hazır durumda bekletilmiştir.

Kumsaz için en önemli konularımızdan biride İmar durumunun çıkarılmasıdır.        Bu konuda gerekli çalışmalar yapılmıştır. İmar durumu olmayan bir bölgede ne evin yapılması için ruhsat alınıyor, ne de bir sosyal tesis açılabiliyor. Bu sorunların çözümlenmesi için imar sorunun mutlaka çözümlenmesi gerekir. Bu konuda yetkililerin işlemleri hızlandırarak sonuca ulaşması Kumsaz halkımızı mutlu edecektir.

 Yukarıda maddeler halinde yapılan açıklamalar Gençali Mahallesi Muhtarı Mürüvet Aslan Günay’ın görüşleri olup, aşağıda ise Kumsaz mahallesi sakinlerinin arz ve talepleri maddeler halinde sıralanmıştır.

1-  Kumsaz sakinleri olarak Gemlik, Mudanya arasında çalışan Minibüsün Kumsaz meydanına gelmesini talep ediyoruz.

2-  Sokaklarımız yağmur sonrası göletler oluşmakta ve bizler oluşan bu göletlerden geçemiyoruz. Yollarımızın ya asfaltlanmasını ya da parke taşı olarak yapılmasını istiyoruz.

3-  Kumsaz da ne internet alabiliyoruz ne de telefon bağlantısı yapabiliyoruz. Türk Telekom yetkilileri bu hizmetleri bize bir türlü vermiyor. Karşımızda direk ve hat olmasına rağmen yolun karşısına geçerek bir türlü hizmeti vermiyorlar. Yetkililerin bu konuya çözüm bulmalarını talep ediyoruz.

4- 1985 li yıllarda Kumsaz bölgesinde Restaurantlar ve gençlerin eğlenmesi için Müzikli gazinolar varken, bu gün gelen misafirlerimize ikram edecek ne bir lokanta ve nede eğlence mekânı var. Bu tür yerlerin açılmasını istiyoruz.

5- 7000 e yakın Konutun bulunduğu Kumsaz da Sağlık ocağı açılmasını istiyoruz. Kışın belki bu kadar nüfus bulunmasa da Yazın 15,20 bin nüfusu bulan Kumsaz bölgemizde bir Sağlık ocağının mutlaka açılmasını istiyoruz.

6- Bölgemizde yaşanan hırsızlık olaylarından bu güne kadar nedense bir sonuç alınamamıştır. Bölgemizin güvenliği için Mahalle aralarında ve önemli kavşaklarda kamera sistemleri konulmasını istiyoruz. Ayrıca Güvenlik için yaz ve kış için bekçi görevlendirilmesini talep ediyoruz.

7-  Sahilde açılan ve Burfaş’ın kiraya verdiğini bildiğimiz mekânda akşamları en azından canlı müzik olması için gerekli izinlerin verilmesini talep ediyoruz.

8-  Kafenin yan tarafında ve çocuk bahçesi ve spor alanı olarak düzenlenen alanın otopark olarak kullanılmasının önüne geçilmesini istiyoruz.

9-  Otopark işletmecisinin otopark dışında kalan alanlarda zincir çekmek istemesiyle, günü birlik gelen tatilcilerin Kumsaz sahil sitesine ve sokak aralarına araba bırakmaları mahalle sakinlerine rahatsızlık vermektedir. O nedenle hem otoparkın doldurulması için hem de günü birlik gelen tatilciler için ortak bir nokta bulunmalıdır. Bu konuda yetkililer önemli olan bu konuya çözüm bulmalıdır.

10-  40 Yıldan günümüze kadar yaşamlarını sürdüren Kumsaz halkının sıkıntılarının sona erdirilmesi için bir an önce doğalgaz çalışmalarına başlanılmasını talep ediyoruz.

11  Yetkili birimler, sezon boyunca, sahilde görevlendirmek üzere yetkili birkaç güvenlik elemanı görevlendirilmeli ve sahil güvenliği güvence altına alınmalıdır. Geçmişte bu tür eleman görevlendirilmediği için birçok yapı zarar görmüştür.

12-  Sezon başlamış olmasına rağmen, sahil şeridinde bulunan Tuvaletler kullanılır durumda değildir. Bir an önce buraların açılması, sahilde soyunma ve giyinme kabinleri ile duşların yerlerine takılarak kullanılır haline getirilmesini talep ediyoruz. Gemlik Belediyesi tarafından sahil yolu boyunca konulan çöp Konteynırlarının sürekli boşaltılmasını ve deniz sahilinin temizlenmesi için yetkililerden yardım ve çözüm beklediğimizi belirtmek istiyoruz.

13-  Ayrıca sahil şeridine oturma banklarının arttırılarak halkın hizmetine sunulmasını istiyoruz.

14-  Sahil şeridine alışveriş yapabileceğimiz küçük dükkânların açılarak, Dondurma ve alışveriş yapabileceğimiz yerlerin açılmasını talep ediyoruz.

15- Çocuk parkının daha da büyütülerek gençlere hizmet veren yerler haline getirilmesi için yetkileri göreve davet ediyoruz.

16- Özellikle hem kış ve hem yaz aylarında kalabalık bir nüfusun bulunduğu Kumsaz da ikamet eden vatandaşların kullanabileceği bir ve ya en azından alış veriş yapabileceği marketlerin açılmasını istiyoruz.

Görüldüğü gibi her vatandaşın en doğal hakkı ve yaşam felsefesi için ihtiyaç duyulan isteklerin yetkililer tarafından dikkate alınarak yapılabileceklerin acilen değerlendirilmesini talep etmektedirler. Bizler sadece yardımcı olmak ve yetkililere ulaşmak amacıyla hazırlamış olduğumuz bu isteklerin yerine getirilmesini Kumsaz halkı olarak Arz ve talep ederiz” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.