Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sanata destek verin, Bursa kazansın

Bursa’nın adını kıt imkânlara rağmen duyurmaya çalışan İnSanat Derneği 5. olağan Kongresini yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2016 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2016 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sanata destek verin, Bursa kazansın
Bilal KAYAALTI/BursaHaber Bursa’nın adını kıt imkânlara rağmen duyurmaya çalışan İnSanat Derneği 5. olağan Kongresini yaptı. Geçtiğimiz hafta çoğunluk sağlanamayınca ertelenen kongre, dernek merkezinde gerçekleşti. Başkan Suat Oktay Şenocak, Bursa’da sanat potansiyeli var ama destek olanına rastlamadık, onun için bu şehirde sanat yapmak zorlaşıyor” dedi.

Salt çoğunluğun sağlandığı genel kurulda, Sevim Sevim, Liyan Güneş, Taner Sargın ve Ali Mert Kaya divan kurulunu oluşturdu. Tek listeyle gidilen ve Suat Oktay Şenocak’ın yeniden başkan seçildiği kongrede, Okan Gökalp, İsmail Dalgıç, İlyas Sarı ve Çağdaş Olgun gibi isimler 3 yıllığına göreve getirildi.

POTANSİYEL VAR, MADDİ DESTEK YOK
Yapılan kongrede yeniden İnSanat Derneği’nin başkanlığına getirilen, Bursa'nın film üreten tek sivil toplum örgütü olduklarını anımsatan başkan Suat Oktay Şenocak, şehrimizde bu tür organizasyonları ayakta tutmanın güç olduğunu belirtti. Şenocak, "9 yıldır faaliyet gösteriyoruz; ancak her geçen gün ülke koşullarına paralel bu ülkede sanat yapmak daha da güçleşiyor. Hele Bursa gibi İstanbul'un gölgesi altında bırakılmış bir merkezden sinema sanatıyla ilgilenmenin zorluğu anlatılamaz, yaşanır. Biz de bunu iliklerimize kadar yaşıyoruz. Ama yine de Bursa'nın potansiyeline olan inancımız bizi ayakta tutuyor. Çünkü Bursa; tarihi, kültürü ve güçlü sanayisiyle bu potansiyeli içinde barındırıyor. Tek eksiğimiz, Bursalının bunun farkında olmaması" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.