Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Sanal alemde meydan muharebesi yaşanıyor"

Bursa Cumhuriyet Savcısı Özgür Kâtip Kaya, son zamanlarda yaşanan terör olaylarını bir savcı gözüyle değerlendirdi. Terör olaylarına sessiz kalmanın haksızlığa ortak olmak olduğunu belirten Savcı Kaya, sosyal medyada gelişigüzel paylaşım yapanları eleştirip, şu anda sanal alemde klavye meydan muharebesi yaşandığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2015 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2015 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Sanal alemde meydan muharebesi yaşanıyor"
  HSYK bağımsız eski adayı Bursa Cumhuriyet Savcısı Özgür Kâtip Kaya, adalet.org sitesindeki bu haftaki yazısında, son zamanlarda yaşanan terör olaylarını kaleme aldı. Şu anda Türkiye’de klavye meydan muharebesinin yaşandığını kaydeden Savcı Kaya, IŞİD, PKK ve DHKP-C terör örgütleri arasında hiçbir fark olmadığını ifade ederek, “Terör örgütleri kan döküyor ve dökmeye devam ediyorlar. Ülkemizde yaşananlar terörist eylemlerdir, sessiz kalmak haksızlığa ortak olmaktır, zulmü onaylamaktır. Şiddet şiddeti doğurur. Bugüne kadar ülkemizin insanları ne çektiyse hep sağ-sol, ilerici-gerici, ırk ve mezhep kavgasından çekti. Farklıların zenginlik olduğunu anlatamadık. Bu zenginlikten rahatsız olanları durduramadık. Ülkemizde son günlerde yaşanan terör olayları sebebiyle sosyal medya hali toz duman, paralı askerlik yapmış klavye başında atıp tutmaya devam ediyorlar. Sosyal medya meydan muharebesine dönmüştür. Askerlik bile yapmamış klavye başından atıp tutan vatanseverler, yok olup gitmeniz internetin kesilmesine bakar. Yıllardır kardeşlik, barış, sevgi, hoş görüş, saygı,  mertlik, dürüstlük insancıllık gibi paylaşımlar yaptığınız Facebook üzerinden bugün insanları gaza getirip durmayınız. Kendinizle çelişmeyiniz. Savaş çözüm olamaz. Sonuçta, yanlışın ne zaman, kimin tarafından, kime karşı yapıldığının önemi yok. Kim yaparsa yapsın terör terördür. Şiddet, teröre ve ayırıma karşı terör örgütleri ile mücadele etmek hepimizin görevidir” ifadelerini kullandı.
  Türkiye’nin kritik bir dönemeçten geçtiğini kaydeden Savcı Kaya, yazısını şöyle sürdürdü:
  “Bir yanda tehdit, hakaret içeren sözler, diğer yandan endişe, gerginlik, huzursuzluk, güvensizlik, stres sarmalı hâkim. Yazık oluyor bu ülkenin güzel insanlarına. Barış, huzur ve adalet istemek bir haktır. Hiçbir insan bu şartlar altında mutlu olabilir mi? Kendini güvende hissedebilir mi? Olanlardan vicdanınız rahat mı? Hangi kılıkta olursa olsun terörü, terör olaylarını basit, sıradan demokratik eleştiri ve tepki olarak görenleri, gösterenleri, teröristleri şirinleştirenleri masum göremeyiz. Bu yöntemler, çeşitli bahaneler, kılıflar altında şiddeti, şiddetin yöntemlerini meşrulaştırma girişimi olduğunu bilmeyen yoktur. Bu ülkede yaşamak bir ayrıcalıktır. Kitle örgütleri ve siyasi partiler, gazeteciler, hukukçular, ilim adamılar, bilim adamları, düşünen insanlar milletimizin huzur ve güvenliğini için temeli olmayan yalan, tehdit, korkutma, yıldırma ile insanları tuzağa düşüren haberleri paylaşmayınız. Terör nereden gelirse gelsin karşısında dik durmaya devam ediniz. Korkuya teslim olmadan kaosa engel olunuz. Teröristlerin insanları sindirmesine izin vermeyiniz. Kardeşliği bozmadan, barış ve huzurun yanında terörün karşısında gönüllü olarak yer alınız.
  Sakin olunuz. Konuşarak halledilmeyecek hiçbir sorun yoktur. Ülkeyi bu hale getirenler ciddi ciddi düşünmeli ve özeleştiri yapmalılardır. Yaşananların hiç biri ülkemize yakışmıyor. Barış savaşlara verilen kısa süreli dinlenme ve toparlanma molası adı değildir. Gerilim yüksek. Şehitler yüreğimizi yakıyor. Halk bıktı. Oyuna gelme, oyunun farkına varınız. Birlik olalım, kaos ve kriz sürecini atlatınız. Kin ve nefreti yaymayınız. İç barışı ve kardeşliği bozmadan toplumsal uzlaşmayı sağlayınız. Klavyeyi bir silah olarak değil barış, sevgi aracı olarak kullanınız. Motivasyonu yükselten, gerilimi düşüren ve ortamı yumuşatan yazılar yazınız”.
  Savcı Kaya, yazışını “Elinizi tetikten çekiniz. Şiddeti başlatanlar bunu bitirmeliler. Bu kin, nefret, kaos, şiddet sarmalının ülkeyi nasıl bir iç savaşa sürüklediğini göremeyenlere yazıklar olsun. Masum çocuklarımızı başkalarının kişisel egolarına kurban etmeyiniz. Üzerine titreyip yetiştirdiğimiz çocuklarımıza ve ülkemizin geçeceğine sahip çıkınız. Ülkede birlik ve beraberlik hepimizin en büyük arzusu olmalıdır. Birlik beraberlik kardeşlik adına yapılacak çalışmama destek olmalıyız. Bugün bu acıyı hep birlikte paylaşmayacaksak ne zaman paylaşacağız. Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz, sırtınızı ortak değerlere ve kardeşliğe dayanınız. İnsan hayatı en kutsal değerdir. Haksızlıklara seyirci kalmayınız. Geleceğinizi karartmayınız, hayatı birbirimize zehir etmeyiniz. Hırslarımıza yenik düşmeyiniz. İnsanların kaderini kandan beslen teröristlerin eline bırakmayınız. Türkiye de halk her tülü şiddeti, zorbalığı, terörü yenecek güç ve yetenektedir. Gönülden birleşmiş bu Halk haksız, yersiz, temelsiz olan kötülüğe izin vermeyecektir. Bin yıllık kardeşliği kimse bozamayacaktır. Yanlış olan her şey ters tepecektir. Sevgimizi yok edemeyeceklerdir. Bu ülkede hiçbir terör örgütü hedefine ulaşmayacaktır. Moral ve motivasyonumuzu düşürmeyecektir. Birlikte vatan, millet, hayata ve geleceğe sahip çıkınız. Huzur ve güven için teröre karşı yasal mücadele meşrudur. İnsanlar arasına duvar örmeyiniz, gönül köprülerini yıkmayınız. Teröre karşı duyarlı davranarak gönülleri birleştiriniz. Artık insanlar ağlamak değil gülmek, bölünmek değil birleşmek, kavga değil huzur istiyor” şeklinde noktaladı.
 
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.