Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şampiyon köpek veterinerler için hünerlerini sergiledi

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi’nin 39. kuruluş yıldönümü dolayısıyla ‘Farklı Gözlerden Klinisyen Hekimlik Paneli’ düzenlendi. Ünlü isimlerin de konuk olduğu panelde veteriner hekimlik mesleği değişik bakış açıları...

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2017 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2017 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şampiyon köpek veterinerler için hünerlerini sergiledi

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi’nin 39. kuruluş yıldönümü dolayısıyla ‘Farklı Gözlerden Klinisyen Hekimlik Paneli’ düzenlendi. Ünlü isimlerin de konuk olduğu panelde veteriner hekimlik mesleği değişik bakış açıları ile ele alındı.

Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen organizasyonun açılışı “Anadolu’da Nesli Tükenen Hayvanlar Sergisi” ile yapıldı. UÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin resmettiği ve bir zamanlar Anadolu topraklarında yaşayan hayvanların sergisi ilgi gördü. Serginin ardından sinema ve tiyatro sanatçısı Begüm Kütük, Veteriner Hekim Şükrü Çobanoğlu, köpek eğitmeni Ali Yeşilırmak ve Yeteneksizsiniz Türkiye Yarışması şampiyonu köpek Max’in konuk olduğu panele geçildi.

Veteriner Hekim Şükrü Çobanoğlu, klinisyen olmak isteyen öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Hayvan sevgisi, hayvan sahibi empatisi ve mesleki ahlak konularından asla taviz verilmemesi gerektiğini vurgulayan Hekim Çobanoğlu, hasta sahibinin anlayacağı dilden konuşulması gerektiğinin altını çizdi. Çobanoğlu ayrıca Uludağ Üniversitesi’nden mezun olduğunu için de onur duyduğunu söyledi.

Oyuncu Begüm Kütük ise, sahip olduğu hayvanın hastalığı sürecinde yaşadığı olaylar sebebiyle bir dönem veteriner hekimlere olumsuz yaklaştığını belirtti. Aileden gelen bir hayvan sevgisine sahip olduğunu aktaran Begüm Kütük, “Baktığınız zaman ben hayvanlar ile hayatını geçirmiş biriyim. Son yaşadığım olayda, evladım gibi gördüğüm kedimi maalesef veteriner hatası yüzünden kaybettim. Benim buradan veteriner hekim adayı öğrenci arkadaşlarıma tavsiyem lütfen ilgilendiğiniz hayvana bir teşhis koymadan onu geri göndermeyin. Lütfen mesleğinizi severek yapın. Karşınızdakinin de bir canı olduğunu, sahibinin onu aileden biri gibi gördüğünü unutmayın” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ali Yeşilırmak, Yeteneksizsiniz Şampiyonu Max ile kısa bir gösteri yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.