Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sahte imza skandalı! Bozbey, dublör kullanıyor

İddialara göre Başkan Bozbey, belediye tarafından hazırlanan ve basında çıkan projeleri ihale yapmadan imza karşılığı verdiği firmanın sözleşmesinde kendisinin imzası yerine imzayı bir dublöre attırdığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2019 02:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sahte imza skandalı! Bozbey, dublör kullanıyor

HABER MURAT DORUK

Büyükşehir Belediyesi’ne Başkan Adayı olan Mustafa Bozbey ile ilgili yeni iddialar ortaya çıktı. İddialara göre Nilüfer Belediyesi, hazırladığı projeleri ilk önce medyadan servis ediyor. Sonra bu projeleri gören müteahhitler de Nilüfer Belediyesi’nin kapısını çalıyor. Belediye, firmalara projeyi ihale açmadan komisyon karşılığında veriyor. Projeyi alan firmaya belediye yetkilileri, imzayı başkanın (Mustafa Bozbey) birkaç gün içinde atacağını söyleyerek, Bozbey’in yerine ayarlanmış bir dublöre Alaattin Bey’de imza attırılıyor. Bu şekilde resmiyette Bozbey ile ilgili hiçbir kanıt oluşmuyor. Daha sonra sözleşme, Nilüfer Belediye’si tarafında çeşitli nedenler öne sürülerek iptal ediliyor. Hem komisyon adı altında yüklü miktarda para veren hem de proje için hazırlık yapan firma, belediyeden çözüm bulamayınca soluğu mahkemede alıyor.

FİRMADAN KOMİSYON

Sözleşmeyi mahkemeye sunan firma yetkilileri, imza Bozbey’in çıkmayınca suçlu konumuna düşüyor. Bu şekilde mağdur olan ve evrakta sahtecilikten yargılanmak istemeyen firma yetkilileri, Bozbey’in şikayetçi olmaması için verdikleri komisyon parasından da vazgeçmek zorunda bırakılıyor. Bu konu araştırıldığında ise bu şekilde birçok kişinin mağdur edildiği ortaya çıkıyor. Mağdurlardan biri de Ü.C. Diğer yandan ihaleyi alan firmadan da nakit olarak yüklü miktarda para alındığı da iddialar arasında. Öte yandan Sayıştay, bu konular ile ilgili Bozbey hakkında inceleme başlattı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.