Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sahte emniyet görevlisi yakalandı

Bursa'da telefon dolandırıcıları, polisin amasız takibine takıldı. 53 bin lirayı dolandırıcılara kaptıran bir kişi, 221 bin lira daha dolandırılmak üzereyken polis tarafından engellendi.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2015 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2015 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sahte emniyet görevlisi yakalandı
  Bursa'nın Karacabey ilçesinde polis ekiplerinin amansız takibi, telefonla kendini avukat ve emniyet mensubu olarak tanıdan dolandırıcının sonu oldu. Banka hesabının terör örgütü tarafından kullanıldığını ifade eden dolandırıcı İ.B., T.G.'ye Abdullahpaşa mahallesinde bulunan Hacı Cemali Ağa (İki Çanaklı) Camii önündeki ağacın dibine 53 bin lira bırakmasını söyledi. Bunun üzerine paniğe kapılan T.G., sahte polislerin yönlendirmesiyle bankadan çektiği 53 bin lirayı söylenilen yere bıraktı. Daha sonra aldığı para ile yetinmeyen dolandırıcı, farklı numaralardan T.G.'ye tekrar ulaşarak, '221 bin lira daha göndermen lazım' deyince yakayı ele verdi.
  Yakınlarının polis ekiplerine yaptığı ihbar üzerine harekete geçen ekipler, banka şubesine gelen T.G. ile irtibata geçti. 221 bin lirayı dolandırıcıların hesabına yatırmak üzere olan T.G.'yi polis ekiplerinin ikazı önledi. Bu esnada kamera kayıtlarını inceleyen polis, Mustafakemalpaşa ilçesinde ikamet ettiği öğrenilen 36 yaşındaki İ B.’yi gözaltına aldı. Savcılığa sevk edilen zanlının Urfa’da bir şebekeye bağlı çalıştığı öğrenildi. Zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
  Bu arada, yaşlı bir kadını örgüt yalanıyla kandıran İ.B'nin 10 bin lira değerindeki 4 bilezik aldığı ortaya çıktı.
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.