Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şahin İTSO üyeleriyle buluştu

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın (İTSO) mart ayı genişletilmiş olağan meclis toplantısına katılan AK Parti Ekonomik İşler Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, gündemi değerlendirdi. Şahin, ülke ve ilçe gündemini değerlendirdi ve 16 Nisan'da yapılacak referandum hakkında bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2017 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2017 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şahin İTSO üyeleriyle buluştu

İTSO Başkanı Metin Anıl, odanın eski meclis üyelerinden olan Milletvekili Hüseyin Şahin'i misafir etmekten dolayı memnun olduklarını söyledi. Anıl, İnegöl'ün güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu belirterek, bu gücü ile ülke ekonomisine büyük katkı yaptığına vurgu yaptı. Başkan Anıl, İnegöl'ün başarısının en önemli sebebinin ilçedeki kurumlar arasındaki uyum olduğuna dikkat çekti.
İnegöl'de üniversite kurulması için bir komite oluşturulduğunu da söyleyen İTSO Başkanı Metin Anıl, bu çalışmaların olumlu sonuçlanması için siyasi destek gerektiğini vurgulayarak, Milletvekili Hüseyin Şahin'in de işin siyasi ayağını yürüteceğine inandığını söyledi. Metin Anıl, İnegöl'e yeni bir mobilya fuar merkezi kurulması çalışmalarını da hatırlattı. Bu konuda İnegöl Belediyesi'nin 85 dönüm arazi bağışladığını belirten Başkan Metin Anıl, "Fuar merkezinin yapılması için kaynak gerekiyor. Bu kaynağın bulunması noktasında Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Şahin'in Ankara'da yaptığı çalışmaların olumlu sonuçlanmasını bekliyoruz" dedi.
Metin Anıl, İnegöl'de yanıcı, parlayıcı madde üreten ve satan iş yerleri olduğunu zaman zaman büyük yangınlar çıktığını da belirterek, "İnegöl'deki itfaiye teşkilatının güçlendirilmesi gerekiyor. Bu konuda da meclis üyelerimizin beklentileri olduğunu belirtmek istiyorum" diye konuştu.
Milletvekili Hüseyin Şahin, bir dönem meclis üyesi olarak görev yaptığı İTSO'da kendini evinde hissettiğini söyledi. Şahin, konuşmasının ilk bölümünde 16 Nisan'da referanduma sunulacak olan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini de içeren 28 maddelik anayasa değişiklik paketi hakkında bilgi verdi.
AK Parti ve MHP'nin ortak çalışması ile hazırlanan paketin Türkiye'nin daha istikrarlı bir yönetim biçimine kavuşmasını amaçladığını anlatan Milletvekili Hüseyin Şahin, "Geçmişte çok acı tecrübeler yaşadık. Cumhurbaşkanının seçilemediği günler gördük. 3 siyasi partinin güçlükle koalisyon hükümeti kurduğu, TBMM'deki 4. partinin azınlık hükümeti kurduğu günler yaşadık. Milletvekili transferleri yapılan acı günler oldu. Bunların faturasını Millet olarak hep birlikte ödedik. En büyük acıyı da işadamları yaşadı. Bir gecede varlıklarını kaybedenler oldu. Getirmek istediğimiz sistemin amacı istikrasızlıkları önlemek Türkiye'yi geleceğe hazırlamaktır" diye konuştu.
İnegöl'e üniversite kurulması yönündeki çalışmaları yakından takip ettiğini de söyleyen Milletvekili Hüseyin Şahin, Uludağ üniversitesi Rektörü'nün bu konuda onay verdiğini referandum sonrasında ilgili kanun teklifinin hazırlanmasını için çalışmalar hız vereceklerini belirtti. İnegöl Fuar Merkezi için kaynak bulma çalışmalarının sürdüğünü de belirten Hüseyin Şahin, "Konuyu MODEF başkanımız ile başbakanımıza anlattık. Projeyi desteklediğini ancak bizden daha büyük bir proje hazırlamamızı istedi. Konuyu takip etmeye devam ediyoruz" diye konuştu.
Milletvekili Şahin İnegöl Gümrüğü'ne yeni bir bina kazandırmak için gerekli kaynağı bulduğunu da belirttiği konuşmasında, Referandumun hemen sonrasında bu konuda da ilerleme sağlayacağını ifade etti.
Bursa Ankara karayolu üzerinde Mesudiye ve Kozluca'ya yeni alt geçit yapımı için ihalelerin hazır olduğunu ve Referandumun hemen ardından çalışmaların başlayacağını, Şehitler ve Çitli'ye köprülü kavşak yapımı ihalelerin sonuçlanmak üzere olduğunu Babasultan'a da benzer bir köprülü kavşak için çalışma başlatacağını vurgulayan Hüseyin Şahin, "İnegöl içinde yaptıklarımız ortada. İnegöl'ün gelişimine katkı yapmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz, sizlerden gelen destek sürdükçe hizmetlerimiz katlanarak devam edecek" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.