Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şahin: “Ekonomik istikrar için siyasi istikrar şart”

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın (İTSO) eylül ayı olağan meclis toplantısına katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2015 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2015 19:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şahin: “Ekonomik istikrar için siyasi istikrar şart”
 AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın (İTSO) eylül ayı olağan meclis toplantısına katıldı.

Günden konularının görüşülmesinin ardından kürsüye çıkan İTSO Başkanı Metin Anıl, odalarında uzun yıllar meclis üyesi olarak görev yapan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in meclis üyelerini ziyaret etmek istediğini söyledi. Şahin’in iş dünyasının içinden geldiğini, meseleleri iyi bildiğini anlatan Anıl, “Mecliste iş dünyasının temsil edilmesi bizler için çok önemli. Çünkü sorunlarımızı iş dünyasının içinden gelen Milletvekillerine daha kolay aktarabiliyoruz” dedi.

Anıl, demokrasilerde sandığın çok önemli olduğunu, sandığın milletin iradesini ortaya koyduğunu belirterek, “7 Haziran’da bir seçim yapıldı. Seçim sonucunda ortaya bir hükümet modeli çıkmadı. 1 Kasım’da halk yine sözünü söyleyecek. Yapılacak seçimlerin memleketimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Şahin ise, uzun yıllar görev yaptığı İTSO’da meclis üyeleriyle bir arada bulunmaktan onur duyduğunu söyledi. Şahin, “Bu bir siyasi çalışma değil. Sıkıntılarınızı dinlemek, çözüm tekliflerimizi sunmak istedik. Oda başkanımıza bu düşüncemi ilettiğimde beni buraya davet etti” dedi.

Konuşmasında Türkiye ekonomisi hakkında bilgiler aktaran Hüseyin Şahin, AK Parti öncesi ve AK Parti iktidarları dönemindeki ekonomik durumu anlattı. 2001 yılı Kasım ayında iş başına geldiklerinde Türkiye’nin Gayri Safi Milli Hasılası’nın (GSMHİ) 235 Milyar dolar olduğunu söyleyen Milletvekili Şahin, “1990-2001 yıllarını kapsayan 12 yılda gayri safi milli hasılamız 200 milyar dolardan sadece 235 milyar dolara yükselebildi. Çünkü bu tarihlerde Türkiye’de siyasi istikrar yoktu. Bu sürede 2 tane büyük ekonomik kriz atlattık. İki krizde sadece Türkiye’de yaşanmıştı” dedi.

2012 ile 2014 yıllarını kapsayan 12 yılda ise GSMHİ’nin 850 milyar dolara çıktığını vurgulayan Milletvekili Şahin, “Bu 3,5 kattan daha fazla bir artıştır. Üstelik bu dönemde 2008 yılı dünya buhranı çıktı. Ardından Avrupa’da kriz çıktı. Çok şükür AK Parti iktidarıyla gelen siyasi istikrar ile bu buhranları ufak yaralarla atlattık” diye konuştu.

AK Parti’nin 1 Kasım seçimleriyle ilgili seçim programının 4 Ekim Pazar günü açıklanacağını söyleyen Milletvekili Hüseyin Şahin, “Açıklanacak programımızda yeni bir ekonomik hamle için gerekenler var. Ben aziz milletimizin en doğruyu seçeceğinden şüphe duymuyorum. Şu bir gerçek ki, ekonomik istikrar için siyasi istikrar şarttır” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.